Сигурността на гостите с увреждания!

Повечето от съвременните хотели от по-висока категория са пригодени за хора с увреждания, като това е една прекрасна тенденция, окято се наблюдава. Хората обръщат все по-голямо внимание на хората в неравностойно положение, стараейки се да направят престоя им в хотела възможно най-лесен и приятен.

В няколко хотела, в които съм бил съм забелязвал, че те имат специални рампи за инвалидни колички, също както и специални стаи, които са напълно съобразени с нуждите на гостите с увреждания. Също така ми направи впечатление, че има тоалетни на обществените места в хотела, като ресторант, лоби бар, рецепция, които са специално проектирани, за да бъдат използвани от хора с инвалидни колички.

Когато имаме базата да посрещаме подобни гости въпроса е дали и персонала ни е подготвен? Веднага първото нещо, което възниква в главата ми е сигурността. Сигурен съм, че всеки от персонала отделя нужното внимание и грижа, за да направи престоя на човек с увреждания приятен и лесен, но дали в случай на евакуация или някакво подобно събитие сме достатъчно добре обучени, за да реагираме.

Сигрността на гости с увреждания

Нека да започнем с няколко примера. При положение, че имаме гост с трудност при придвижването и се получи авария в хотела и е нужна пълната му евакуация от страна на персонала и гостите. Знаете ли как реагира всеки от нас при подобен сигнал? Задължително преди да тръгнем да напускаме сградата, особено ако е през нощта, ни трябват няколко минути да си съберем мислите и да предприемем нужните мерки. След това се оглеждаме какво правят нашите съседи, обикновено излизаме на балкона или прозореца да проверим какво се случва. След това проверяваме и коридорите и чак най-накрая започваме да се ориентираме към напускане на сградата. Задължително преди да я напуснем събираме най-ценните се вещи и излизаме. Цялата тази суетня би ни отнела всичко на всичко 5-10 минути. На човек с увреждания, обаче, би му отнело минимум 2 пъти повече, което е много важно ние да предотвратим, защото в подобна ситуация всяка минутка може да бъде от фатална важност.

За такива случаи персонала трябва да е много добре подготвен и инструктиран и да знае как точно се процедира. В много хотели има специални таблеки за врата (подобни на тези за почистване на стаите), които се окачат на външната страна на вратата и предупреждават персонала на хотела, че гостите настанени в стаята имат нужда от допълнителна помощ при възникнало инцидентно събитие.

Сигрността на гости с увреждания

Много подобна е ситуацията при хората с увреден слух. Нека си представим, че алармената система за ивестяване при пожар е активирана през нощта. В този случай гостите ще реагират и веднага ще напуснат стаята, но тези, които имат проблеми със слуха няма да усетят суетнята и изхода може да бъде фатален. Точно по тази причина работата на персонала е от изключителна важност. При липса на табелки, съобщавайки, че госта е с увреждания и има нужда от специална помощ при авария, трябва и самият персонал да е наясно, в коя стая е настанен този гост и при евентуална евакуация да се погрижат за него.

Подобни действия трябва да се предприемат и при хора с нарушено зрение, като за тях би било трудно да се ориентират за евакуационните изходи и да го направят по възможно най-бързият начин.

Моят съвет е да обърнете внимаение на подобни вероятности, колкото и малко възможни да ви се струват. Сигурността на нашите гости трябва да бъде от първостепенно значение и да не се пести ресурс за нея. Щом хотела е пригоден инфраструктурно да приема гости с увреждание, целият персонал трябва да бъде напълно подготвен да бъде от помощ при всякакви ситуации, дори и неприятни такива, като пожар или друга кризисна ситуация!

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Как правилно да отговаряме на интернет ревюта от гостите ни.

Много от вас знаят какво е ORM, но все пак се чувствам…
Прочитане на статията

Как да спечелим фенове, а не само лоялни клиенти.

В нашия бизнес, особено в днешно време е много важно да изпращаме…
Прочитане на статията

Защо не трябва винаги клиентът да е прав!

Във всеки бизнес в сфертата на услугите, максимата "Клиентът винаги е прав"…
Прочитане на статията

Заблудата в аматьорските ревюта на хотелите.

Онлайн ревютата на хотелите са силно определящ фактор при избора на следващата…
Прочитане на статията

6 работещи психологически трика за стимулиране на директните резервации

Някои хотели просто продават повече от други, въпреки, че не ги превъзхождат.…
Прочитане на статията

TripBarometer 2015: 5 основни тренда при пътуващите през 2015 г.

TripAdvisor излиза с много полезна информация, която се отнася за настроенията и…
Прочитане на статията