5 идеи за повече продажби във Фейсбук

Със скорошните промени в алгоритъма на Facebook оргиничният рийч сред нашите фенове намаля значително. За сметка на ограниченото представяне на нашите постове, Facebook предлага няколко много интересни функции, които можем да използваме с цел да оптимизираме рекламата си и да привлечем нови клиенти или да припомним на старите си какво се случва при нас. Ще ви представя 5 бързи и лесни тактики за оптимизиране на рекламите ви постове и повече продажби във Фейсбук, така че да успеете да извлечете максимума от тях.

1. Реклами в News feed-а

Това е най-работещият рекламен формат на Facebook Ads. Със сигурност привлича повече внимание на вашите фенове, защото вие се появявате директно на техните стени. Задължително е тук да използвате ефектни и релевантни на вашата маркетинг стратегия изображения. Според проучване, на което попаднах скоро, рекламата на стената във Facebook е 51 пъти по-вероятно да бъде кликната, отколкото тази в дясната част на фийда ви. Ако сте решили да пуснете някоя промоция или last minute оферта във Facebook и искате да стигне възможно най-много хора това е начинът.

2. Ремаркетинг

Много силен инструмент за достигане до аудитория, която е проявила интерес към нещо, което вие рекламирате. Услугата се извършва от външни на Facebook доставчици. Може да таргетирате реклама, която да се показва само на хора, които са посетили вашия сайт или някоя негова страница или определена оферта, която сте пуснали. По този начин може да използвате рекламния си бюджет много ефективно и да избегнете кликове на хора, които не се интересуват от рекламата ви, като същевременно насочите усилията си към хора, които има голям шанс да размислят и импулсивно да направят резервация. Изисква се лека намеса в сайта на хотела, като трябва да се постави един специфичен код на страницата, която искате. Силно препоръчвам този канал за реклама, като много силно работещ.

3. Списъци с ваши клиенти (Audiences)

Отново изключително мощен инструмент, който може да показва рекламата ви на ваши клиенти или таргет групи. Може да качите телефоните и мейлите на вашите клиенти в списъци, които да са разделени според интересите им или според пакетите, които са ползвали. По този начин може да насочите определена реклама конкретно към тях. Например, ако искате да продадете пакети за Нова година и същевременно имате мейлите на гостите, които предните няколк огодини са ви посетили, защо да не рекламирате само на тях ранни запизвания с отстъпка. Рекламата се настройва да се показва само на тях и по този начин с минимален бюджет достигате до много потенциална ниша ваши бивши клиенти. Помнете, че минимума от абонати, за да се задейства рекламата е 100. Също така е важно да се знае, че не е сигурно, че ако имате списък с 100 клиента, всичките са се регистрирали във Facebook с точно този мейл.

4. Геотаргетинг, интереси и други

Идеална опция за реклама, ако сте се насочили към определен сегмент. Например, искате да рекламирате предстоящо събитие в района на хотела ви. Тогава може да таргетирате публикациите само към хора, които са от този географски регион. Друга опция е да селектирате фенове спрямо техните интереси. Да речем, че имате специален пакет за хора обичащи екстремни преживявания, тогава може да го предложите само на тях и така, хем да намалите бюджетите си за реклама, хем да я направите максимално ефективна. Другите параметри, по които  може да таргетирате са: Пол, Образователен ценз, Възраст, Езици и Семеен статус.

5. Проследяване на конверсии

Когато рекламирате вашият сайт във Facebook и искате посетителите да извършат определено действие, като например резервация или запитване, значи това е задължителна опция, от която трябва да се възползвате. Тя отново иска добавка на специфичен тракинг код на страницата, която се води Thank You page, който да проследява тези действия. Изключително полезно е да можете да измерите колко конверсии или запитвания са дошли от рекламата, защото в крайна сметка най-важното при онлайн маркетинга са неговите резлтати или ROI (return of investment). Само така можем да си извадим заключения, дали този канал ни е доходоносен и дали има смисъл да продължаваме да инвестираме в него.

Това са 5 лесни и достъпни метода да оптимизирате рекламата си Facebook. Ако искате да постигнете по-добри резултати следвайте тези съвети, а в бъдеще ще се постараем да направим подробни опътвания със всички подробности, касаещи всеки един от методите.

При въпроси или коментари относно статията, ще се радвам да консултирам или отговарям на всеки проявил интерес. Пишете ни в коментарите под статията

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

12 празнични Facebook игри, които може да направите за 15 минути

Сезона на празниците наближава, а с него идват и големите промоции и…
Прочитане на статията

Как да спечелим фенове, а не само лоялни клиенти.

В нашия бизнес, особено в днешно време е много важно да изпращаме…
Прочитане на статията

11 бързи начина да повишим organic reach във Facebook

Откакто Facebook промениха алгоритъма, на newsfeed-а много от постовете ни остават скрити…
Прочитане на статията

Защо не трябва винаги клиентът да е прав!

Във всеки бизнес в сфертата на услугите, максимата "Клиентът винаги е прав"…
Прочитане на статията

Защо лошата репутация онлайн вреди на резервациите?

Свободният и безплатен достъп до интернет доведе до навлизането в тази територия…
Прочитане на статията

За или против настаняването на гости с домашни любимци.

Темата за настаняването на домашни любимци в хотелите не е много популярна…
Прочитане на статията