Как да маркетираме Генерация Z – бъдещите ни гости.

Всяко поколение има своите особености и маркетолозите заедно с психолози правят непрекъснати проучвания как могат да влияят на избора на всяко следващо поколоение. Пишат се хиляди редове текст с подробни анализи и заключения какво трябва да правим, за да можем да достигнем до новите поколения. Поколението Z е следващата вълна консуматори, като вниманието ни трябва активно да бъде насочено към тях! Това е поколението на технологиите, като за разлика от другите те са отраснали в епохата на мобилните комуникации и социалните мрежи. Това за тях е начин на живот и ние трябва добре да го знаем!

Кои се класифицират като Генерация Z?

Генерация Z са всички родени след 1995 година, което прави деца между 13 и 20 години. Основната характеристика на това поколение е, че те са отраснали в ерата на информацията. Тя ги залива от всякъде и те са научени да я търсят и най-вече отсяват. Комуникацията за тях е нещо изключително важно и дори начин на живот, което определя социалните мрежи като едно от важните неща в ежедневието им. Много от тях не си спомнят времето преди Google и Facebook и за тях е немислимо да живеят без използването им.

Дори в момента по-голяма част от тях да не могат да резервират вашия хотел вероятността техните желания да повлияят на решението на родителите им е огромно. Тийнейджърите са един от основните фактори за семейството при избора на дестинация и хотел. Техните удобства и техните желания са съществена част от избора и по този начин те биват една от таргетираните аудитории сред маркетьорите в Америка и Канада! От друга страна тези, които са на горната граница на поколение Z са вече университетски възпитаници и много от тях работят, като жаждата им за пътуване се събужда в момента.

Трикове как да достигнем до Генерация Z

Бъдете активни в социалните мрежи. Социалните мрежи не се изчерпват само с Facebook! Сред младите хора има много други социални платформи, които са не по-малко използвани. Подобни са Snapchat, Instagram, Ask и други. Спечелете им доверието именно там и ще видите, че те ще ви се отблагодарят. Бъдете истински и предлагайте това, което те търсят там.

Използвайте FOMO ефекта (Fear Of Missing Out) или просто им показвайте какво изпускат ако не посетят вашия хотел. За целта използвайте много визуални елементи. Качвайте снимки и видеа, които да покажат колко уникален е вашия хотел и колко по-различен е от всички останали.

Друг начин за привличане на вниманието на поколение Z е да използвате нуждата им да създават съдържание. Не се отнасяйте с тях като с консуматори, а напротив използвайте големите им възможности да създават съдържание и да го споделят в мрежата. Организирайте конкурс или игра, в която съдържанието да се създава от потребителите и ги насърчете да го направят. Също така разположете социални спотове в хотела си и се похвалете с тях. Например, изберете някое място в хотела и сложете стикер check-in place, място където гостите ви да се чекват в социалните мрежи. Направете подобно и на места за selfie или на такива с красиви гледки и панорами, където те да могат да споделят видяното/преживяното. Показвайки тези възможности предварително на поколението Z, то със сигурност ще се впечатли и ще се задейства страхът от това да не изпуснат, който ще бъде засилен от факта, че много техни приятели са го направили вече!

На последно място ще ви посъветваме да следите и спазвате начина им на изказ. Използвайте съкращения и бързи и кратки призиви. Характерното при тяхната комуникация е бързината. Те не се интересуват от големи описателни текстове, а от кратки такива, които могат бързо и лесно да се сканират и от тях да се извлече само най-полезното.

Генерация Z съвсем скоро ще нахлуе на пазара и ще стане най-платежоспособната маса хора, като предварителното спечелване на тяхното внимание може да ви спечели само позитиви. Не губете време, а се съсредоточете върху тази често пренебрегвана от българските хотели таргет група, защото рано или късно тя ще удари туристическата индустрия с пълна сила!

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

6 хитри начина да популяризираме блог постовете си в социалните мрежи.

Всеки, който списва блог знае, че популяризирането на материалите е от изключитена…
Прочитане на статията

5 идеи за повече продажби във Фейсбук

Със скорошните промени в алгоритъма на Facebook оргиничният рийч сред нашите фенове…
Прочитане на статията

Сайтове, които всеки хотелиер трябва да следи. Най-пълният списък за сигурен успех!

Решихме да споделим един прекрасен списък със сайтове на тема хотелиерство и…
Прочитане на статията

Инструмент отчитащ скоростта на безжичния интернет в хотелите!

От известно време съществува един прекрасен инструмент, който онлайн отчита скоростта на…
Прочитане на статията

Защо лошата репутация онлайн вреди на резервациите?

Свободният и безплатен достъп до интернет доведе до навлизането в тази територия…
Прочитане на статията

Какви специални пакети гостите намират за специални и купуват най-много.

Специалните пакети и оферти от дълги години са една от основните примамки…
Прочитане на статията