10 начина да популяризираме #Hashtag игри със снимки в социалните мрежи.

Последната мода в социалните мрежи е използването на #Hashtag-ове. Те се използват основно, за да наблегнем на тематиката на нашия пост или снимка. Ако използвате често социалните мрежи Facebook, Instagram или Twitter, значи със сигруност сте срещали #Hashtag. Освен всичко друго те са много удобен начин да следите дадена тенденция в социалните мрежи. Показва се стрийм с всички постове и снимки, които са били тагнати със въпросния #Hashtag. Тази негова функция го прави перфектен за провеждането на игри с награди.

Ако искате да направите и вие такъв, това са 10 стъпки които задължително трябва да спазвате, за да имате успех.

#1. Измислете тематиката на фото играта.

Важно е преди да започнете играта да прецените какви снимки ще стимулирате вашите фенове да споделят. Задължително измислете тематика свързана с вашия бранд. Например за сезонен хотел на морето – конкурс за снимки от лятната ваканция, например.

#2. Изберете правилния Hashtag.

Той трябва да бъде ясен и възможно най-къс, за да може да се помни лесно. Съвет, който можем да Ви дадем е да проверите задължително дали #Hashtaga не е зает. Когато го „вкарате в употреба“ е много важно да е уникален за вашата игра, а не да е част от друга кампания или нашумяла тенденция. Друга важна особеност, с която трябва да се съобразите е #Hashtaga,  който изберете да се изписва лесно и да може вирусно да се споделя сред участващите и да стане емблематичен за него. Tagboard е перфектния инструмент, който да използвате. Той генерира всичкото съдържание с търсения от вас таг и то в няколко социални мрежи наведнъж.

#3. Подгответе голямата награда.

Участниците ще участват не само заради идеята. Те ще искат да спечелят и наградата. Колкото по-голяма и примамлива награда, толкова повече участници.

#4. Срокът трябва да е максимално дълъг,

но не толкова много, че аудиторията ви да загуби интерес към нея. Помислете за няколко седмици или месец, вместо само за няколко дни. Все пак на хората им трябва време да научат за играта, да подготвят подходяща снимка и да се запишат за участие.

#5. Промотирайте играта.

Използвайте всички налични маркетингови канали, които използвате по принцип, за да рекламирате играта. Ако тя се провежда във Facebook, може да промотирате играта и с платени реклами.

#6. Не оставяйте интереса към играта да спада.

Хората непрекъснато следят за подобни игри с награди и обичат да участват в тях. Когато видите, че играта вече не предизвиква същия интерес, както в началото постнете вие някоя снимка и стимулирайте хората да ви последват. Ако нещата не потръгнат винаги може в средата на играта да обявите някакви междинни награди, които да се дават при изпълнение на определен критерии. Дайте седмична или дневна награда. Тя със сигурност трябва да бъде по-малка от Голямата такава. Предложете, например, ваучер с отстъпка за нощувки.

#7. Менажирайте играта адекватно.

Следете нещата да не излезнат извън контрол, също така се намесвайте адекватно при въпроси или трудности от страна на някой от участниците. Хубаво е да покажете, че отношението към всеки участник е еднакво, така ще разсеете вечните съмнения за уредени предварително сценарии.

#8. Напишете правилата.

Задължително е всяка игра с награда да има точно и ясно описани правила, които да защитават вас при проблем.

#9. Стимулирайте споделянето на играта.

Може да помислите за допълнителна награда за хора, които подтикват техните приятели да споделят снимката им. Дайте им някаква малка награда при определен брой споделяния на снимката им. Може да им предложите, например, ваучер за 20 лв. от СПА центъра или ресторанта на хотела. Така, освен всичко друго има шанс да ви посетят и да похарчат някой лев при вас 🙂

#10. Изберете прозрачно победителя и го обявете навсякъде,

където сте промотирали играта. Много е важно тегленето да стане видимо за всички. Има сепциални програми, които правят случаен избор на база от гости. Има и такива сайтове, които също могат да са ви от ползва. Подобен такъв е Random.org. След като победителя е ясен погрижете се всички, които са участвали в играта да научат, че такъв реално има. Може да го помолите да се похвали на официалната ви страница, например.

А вие имате ли опит в подобни начинания? Споделете го с нас в коментарите 🙂

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

7 бързи съвета как да привлечем повече онлайн ревюта

Онлайн репутацията на всеки бизнес е от огромно значение. Надали е нужно…
Прочитане на статията

Ефективно почистване на стаята. Гарантирано ще ви оптимизира процеса.

Тази техника е пригодена за определен вид стаи. Със сигрност може да…
Прочитане на статията

Go green :)

Обичаме земята, на която живеем. Обичаме природата, която ни заобикаля, а колко…
Прочитане на статията

12 съвета за мейл кампания, която продава

Въпреки въртящото се в пространството твърдение, че мейл кампаниите са умрели, или…
Прочитане на статията

7 скрити контент маркетинг идеи за туризма

Контент маркетингът е едно от най-важните пера в маркетинг стратегията на вашия…
Прочитане на статията

8 статистики, които ви трябват за да доставяте на гостите си супер обслужване!

Обслужването в хотелите винаги е сред топ 3 критерия за избор на…
Прочитане на статията