Как да накараме служителите ни да се чувстват супер на работното място

Когато работим в сферата на услугите и то в сфертата на хотелиерството ни е пределно ясно, че трябва да умеем да работим отлично с хора. В това число влиза и екипа, с който успяваме да предоставим услугите на хотела ни. Умелото ръководене на нашите колеги е голяма част от бизнеса. Успеем ли да задържим най-добрите кадри в екипа ни достатъчно дълго, за да не се налага безкрайно текучество на персонал значи сме успели да направим едно постоянно високо ниво на услугата в хотела. Ето няколко съвета как да се грижим за хората, с които работим и как да не позволяваме те да останат недооценени.

1. Питайте ги какво искат

Това е най-лесният и ефективен начин за комуникация с колегите ни. Използвайте възможността да разговаряте с тях искрено и да ги питате какво искат от работата си, какви са очакванията им и всички позитиви и негативи. Приемайте всичко спокойно и разсъждавайте преди да отговаряте или да взимате крайни решения. Опитайте се да се покажете добър слушател и да се постараете да вникнете в думите им. Това ще покаже на служителите ви, че са ценени и уважавани и ще извади от тях най-доброто, на което са способни.

2. Възможност за развитие

как да управляваме персонала си правилноКогато отиваме на нова работа едно от най-важните неща, от които се интересуваме е възможността за кариерно развитие. Постарайте се да покажете и най-вече докажете на екипа си, че винаги има шанс всеки добре представящ се служител може да бъде поощрен и неговата работа се следи и бива оценявана подобаващо. Винаги при интервюта с нови потенциални членове на екипа ни обичам да давам примери с наши служители, които са успели да се изкачат по стълбицата само с качества и много усърдна работа.

3. Давайте бонуси

Това е най-простият и лесен начин да направите хората от екипа си щастливи. Гледайте на бонусите, като на нещо, което е задължително в един екип. Не е казано те да бъдат парични, може да са и под друга форма, но е хубаво да съществуват, с цел да стимулирате служителите си да показват най-доброто, на което са способни. Аз лично имам практика да подарявам на всеки служител почивка, в някой от хотелите ни, като всеки води със себе си и роднина или приятел. Така посещавайки някой от другите хотели, те виждат нивото на работа там, освен това се получава и едно сплотяване на екипа и комуникацията в различните ни обекти се подобрява значително. Друг метод, който използваме е парични бонуси. Раздаването им е със строго определени критерии и се задава в началото на годината. Основните 4 критерия са: а) оценката на управителя, б) оценката получена от гостите в) личната ми оценка и последно г) оценката на колегите. На тази база се формира нещо като класация и се разпределят предварително зачислените суми на всички. Така се получава и въртележка и почти винаги всеки от хората получава поне в 1 месец от годината голям паричен бонус.

4. Сигурност

Едно от най-важните неща за всеки, който работи при нас и същевременно една от най-големите отговорности, които имаме към тях. Стараем се да осигурим спокойствието им, като им покажем, че за нас е от изключителна важност те да са спокойни за работата си, така те ще могат без напрежение да изпълняват задачите си и процеса да е безупречен.

5. Подкрепяйте инициативи на служителите ви

Често някой от екипа ви има лични амбиции в някоя сфера. Постарайте се да ги подкрепяте и да давате личен пример на останалите служители. Когато някой от служителите е заклет природозащитник и участва в подобни събития и каузи използвайте хотела и промотирайте каузата му. Вземете и вие участие в някое от събитията и покажете социална отговорност към него и към страстта му. По този начин ще докажете, че личното щастие и спокойствие на хората, с които се виждате всеки ден е от голямо значение за вас.

6. Ефективна комуникация

Старайте се да не губите диалога с хората, които ви носят парите. Служителите ви са тези, които общуват с клиентите най-често и те са тези, които знаят най-добре какво се случва в хотела. Водете периодично срещи с тях и се вслушвайте в думите им и приемайте съветите и идеите им. Така ще ги стумилирате да бъдат креативни и да показват проблемите, които вие не забелязвате, вместо да ги неглижират. Страхотен начин да подобрите обслужването и същевременно да покажете, че цените мнението на всеки един ваш служител.

7. Изненади

Организирайте неочакван  тийм билдинг или подарете нещо за рождения ден на колегата ви, което той не е очаквал. Опитайте се да вникнете в животите на тези хора извън работата и използвайте техните слабости, за да ги направите една идея по-щастливи на работното им място.

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Как да направим супер анкета за хотел?

Анкетните карти са супер източник на информация за услугата, която предлагате. Анкетите…
Прочитане на статията

Какво предпочитат гостите. Проучване на hotels.com

През 2014 г. hotels.com обяви резултати от свое проучване, което класира най-желанието…
Прочитане на статията

7 начина да направим блог постевете си по-популярни

След като вече се надявам съм ви убедил колко полезно е да…
Прочитане на статията

7 причини да поддържаме блог

Списването на блогове е една много подценявана стратегия от маркетолозите на хотелите…
Прочитане на статията

Защо лошата репутация онлайн вреди на резервациите?

Свободният и безплатен достъп до интернет доведе до навлизането в тази територия…
Прочитане на статията

Защо SEO е процес без точен край?

Започвайки работа с нов хотел по неговото представяне онлайн най-важната ни задача…
Прочитане на статията