Интересни идеи за линк билдинг за хотели

  • юни 29, 2015
  • SEO

Линк билдинг процеса е с голяма тежест при SEO оптимизация на сайта на хотела. Ако приемем, че сайта ни е отлично отпитизиран и се нуждае от още нещо, то това е то. Създаването на линкове е много ключово, за да може при търсене да излизаме на първите страници. Няма по-хубаво от това да имаме малко качествени и релевантни линкове , като сега ще споделя няколко идеи как да ги придобием:)

1. Бъдете интересни и публикувайте готини материали на сайта си

  • Направете си блог.

Хейде, бе хора! Колко хотела имат блогове с готини статии? Сигурно се броят на едната ми ръка 🙂 Много пъти съм писал, че блоговете са полезно нещо и в никакъв случай не трябва да подценяваме силата им. Самото списване на блога не е хич лесно, напротив. Обикновено трябват копирайтъри, които да се грижат съдържанието да е готино и да се възприема от читателите. Задължително е да е уникално съдържание, да не се копира или преписва, както и текстовете да са добре форматирани и много интересни. Ето няколко идеи за теми, на които можете да пишете:

  1. Интересни забележителности в региона на хотела

  2. Готини събития, които ще се състоят наблизо

  3. Съвети и идеи за пътуващи

  4. Забавни случки и моменти от ежедневната работа в хотела

Всички тези статии при добро списване и готини картинки гарантирано ще спечелят линкове. Вервайте ми :)! Да не говорим за бранд сигналите и социалните сигнали, които ще получите ако успеете да ангажирате читателите с хубави текстове и снимки.

  • Направете инструмент в полза на потребителите

Това е една страхотна идея за повече трафик и линкове. Направете калкулатор за това колко ще бъде цената на почивката в региона. Може и нещо друго, просто това ми хрумна на прима виста. Друга идея е да направите калкулатор за разход на гориво. Това със сигурност ще създаде огромно количество органични връзки към вашия сайт, а трафика ще нарастне значително!

2. Туроператори

Ето тук е ключа към бараката. Съвсем не е невъзможно да се сдобиете с някой готин релевантен линк и то от сайт на туроператор. Много малко са колегите, които публикуват директни линкове към сайтовете на хотели, които продават, но такива не липсват. Това са много ценни линкове, защото са заобиколени от цяла страница специално за вашия хотел или обект и съдържат голямо количество информация. Съвсем скоро ще публикувам и супер тайния ми списък 😛 с туроператори, които слагат линкове към хотелите, с които работят. Ще си струва да им пуснете цените си, просто за да ви има 🙂

NB!: Внимавайте, защото подобни линкове могат да ви изиграят и лоша шега. При положение, че туроператорът е копирал текстове от вашия сайт е възможно линковете да имат повече негативна сила за класирането ви, поради дублирано съдържание.

3. Травел блогъри

Unleash the Power! Стратегия за линк билдинг, която никой хотел не ползва. (Ако вие познавате такива пишете в коментарите, за да ги цитираме и то с линк 🙂). Травел блогърите и блогърите като цяло са една много компактна общност, която силно се подкрепя. Използването на услугите на правилните травел блогъри е много мощен инструмент за печелене на силни линкове с огромна тежест за класирането ни. Създаването на добри взаимоотношения с тях е ключово освен за припечелването на някой линк, но и за добрата ви репутация онлайн.

Ето няколко причини да работим активно с Травел блогъри –>>> http://h2cmarketing.com/rabota-travel-blogove/

4. Колеги от града/курорта

Не забравяйте, че хотелиерството е съпътствано от много други спомагателни дейности. Всеки наш колега или контрагент най-вероятно има сайт, в който може да ни линкне и да ни сложи към партньори. Тези линкове също са много силни и носят тежест, особено ако са от реномирани фирми с история. Например ако работите с някоя агенция за транспорт или фирма, която ви зарежда нищо не пречи да ги помолите да ви споменат в техния сайт, като в размяна може да направите и вие същото.

5. Ревютата (споменавания на бранда)

Колко от вас са се сещали, че ревютата на клиентите могат да има положителна роля на класирането ви в търсачките. SEO оптимизация чрез линк билдинг, не е само до поставяне на линкове, но и до споменаване на бранда, достатъчно често, така че Google да го възприеме като такъв. Почти всеки коментар на клиент споменава името на хотела, което носи голяма тежест особено ако ревютата са в реномирани сайтове. Нека не забравяме и факта, че ревютата са бъкани от ключови думи около името на хотела, което дава допълнителна мощ на citation-a.

6. Спонсорство на организации

Отделете няколко часа и потърсете в интернет НПО в региона на хотела ви. Запознайте се с дейността им и опитайте да намерите пресечни точки. Сътрудничеството с подобни организации може да е от голяма полза за бизнеса. Споменаванията на вашия сайт също няма да закъснеят.

7. Стажове от университети и колежи

Отличен начин за намиране на колеги и персонал са всички професионални училища и колежи за туризъм в страната. Може да станете спонсор и да отпуснете стипендия за обучението на кадри, като ситуацията там е win-win. Успеете ли да се договорите с директорите гаранция ще се появи и вашето име в сайта им под една или друга форма.

8. Сайтове за оферти

Оставих за последно тази стратегия. Сайтовете за промоции и оферти са отличен начин за прилапване на линкове. Всички са nofollow, но пък имат голямо значение за класирането ви. Не ги подценявайте, но и не ги надценявайте. Опитайте се да подберете само няколко, дори по възможност е хубаво да работите ексклузивно само с 1. Присъствието ви е подобни сайтове не говори добре за хотела. Все пак това са сайтове за промоции, а не канали за целогодишна продажба на хотелско настаняване.

Всичките стратегии, които съм описал в статията са изпитани и използвани за някой от хотелите, с които работим. Ако желаете да бъдете сред тях може да се свържете с нас 🙂

Нека последно само се повторя:

Най-готината и полезна стратегия за линк билдинг е да изпращате от хотела си доволни клиенти. Те винаги ще ви споменават пред приятели и така ще натрупате най-важните линкове 🙂

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Ревютата от гости – супер оръжие за контент маркетинг стратегията ни.

Използването на контент маркетинг в нашият маркетинг микс е жизненоважен елемент за…
Прочитане на статията

[Част 2] Пълно Pinterest ръководство

В първата част на статията ви запознах с основните функционалности на социалната…
Прочитане на статията

Как да определим правилно нашият перфектен клиент за 5 минути.

Анализът на информация е един от най-силните козове в определянето на най-правилната…
Прочитане на статията

Как да извлечем повече от отдела ни за резервации

Колко от вас някога са се чудили дали могат да постигнат по-добра…
Прочитане на статията

Как да спечелим от безплатен Wi-fi

Това е една много подценявана от хотелиерите техника за събиране на допълнителна…
Прочитане на статията

10 начина да събирате мейли на клиенти доброволно!

Мейл маркетинг е супер трик да повишим заетостта си и да ангажираме…
Прочитане на статията