5 горещи маркетинг тренда, задължителни за всеки хотел.

  • ноември 3, 2015
  • PPC, SEO

Всяка година маркетинг тенденциите се променят по-бързо от темпото, с което можем да ги приложим в действие. Тази година не прави разлика с новостите в маркетинга за хотели и маркетинг като цяло. Представяме ви няколко тренда, които трябва да следите и по възможност да приложите в най-кратки срокове. Спазването на тези тенденции гарантирано ще ви изведе едни гърди напред пред конкуренцията.

1. Мобилно търсене

Мобилното търсене официално задмина това от десктопи. Мобилните сайтове, обаче не, особено хотелските. По наши наблюдения по-голяма част от сайтовете на хотелите в България. За съжаление, когато не предлагаме нужното качество, клиентите ни бягат. Мобилните сайтове се превърнаха в нещо задължително, а отскоро и Гугъл направиха мобилните сайтове с преференции. Според дигиталния гигант всеки сайт, който е с responsive дизайн ще се класира по-добре от сайтовете, които не са. Все още големи сътресения в България не се наблюдават, но според тенденциите в другите държави има негативен резултат за старите сайтове. По тази причина време е всеки маркетолог да разгледа сайта на хотела и да действа ако той не отговаря на изискванията на Google. Как да проверим дали нашият сайт е mobile friendly може да разберете като прочетете този материал –>> Как да проверим дали сайтът ни е Mobile friendly за Google?

2. Онлайн резервации

Онлайн резервациите са също нещо, в което нашата страна изостава. Удобството, което един подобен панел в сайта на хотела предоставя на клиентите е незаменимо. Предтавете си, че по този начин имате 24 часа работещ отдел за резервации, който по всяко време на деня приема резервации. Инвестицията в подобна разработка е бързо възвръщаема и адски удобна за гостите. Няма да споменавам и удобството за измерването на резултатите от онлайн рекламата. Един работещ и функционален панел за резервации, който да позволява директно плащане през сайта на хотела може да повиши заетостта ви адски бързо и да разшири обхвата ви от клиенти скоропостижно.

3. CRO

Не, това не е главният герой от едноименното анимационно филмче. Това е Conversion Rate Optimization или как с по-малко пари за реклама да изкараме повече приходи. Тази оптимизация е много нашумяла услуга сред интернет маркетьорите и води до страхотни резултати. Кой не иска повече приходи за по-малко разходи за реклама. Допълнително CRO тактиките могат да превърнат вашата реклама в най-примамливата сред океана от конкурентни. С CRO оптимизация се занимават само най-печените маркетьори, така че внимавайте към кого се обръщате. По-ефективните реклами винаги са за предпочитане, така че тази техника ще продължава да набира сила и да се търси от бизнеса.

4. Локална оптимизация

Това определено не е тренд само от 2015 година, но е доста подценявано от много хотелиери. Търсенето се изменя и Гугъл започва да предоставя все повече резултати, които задържат потребителите в търсачката, а не препращат към сайтовете на хотелите. Локалното търсене е удобно и лесно за потребителите и дава повече информация от обикновеното търсене. Позиционира се по-видимо в SERP-а, което води и до повече внимаение от страна на търсещите. Всички тези позитиви правят локалното търсене тренд, който ще се запази следващите няколко години, докато не завладее напълно търсенето за стоки и най-вече услуги.

5. Маркетинг автоматизация

Темата е много широка, като ще се спрем само на няколко момента, а остатъка ще развием подробно в отделен пост. Маркетинг автоматизацията може да бъде многолика. От изпращане на персонализирани съобщения към нашите гости, до таргетиране на бъдещите и настоящите ни клиенти по географски, демографски или други принципи, за да им предложим най-релевантната реклама. Маркетинг автоматизацията е много нужна при големи кампании и много голям обем база с клиенти. За целта се използват много платени или не инструменти, които да ни направят работния процес бърз и ефикасен.

6. Маркетинг персонализация

Както споменах по-горе персонализацията по демографски, географски или други принципи се превръща в сериозен тренд. Потребителите вече развиват така наречената слепота за реклами в интернет и средствата, които ние разходваме отиват в голяма степен на вятъра. По тази причина персонализацията е много важен момент при планиране на маркетинг стратегията на хотела. Правилно поднесената реклама е със стократно по-голям шанс да конвертира от „пуснатата да пасе свободно“ такава. Този аспект в маркетинга корелира директно с CRO и Маркетинг автоматизацията.

За голяма радост на теб, читателю, в H2C Marketing ги можем всичките тия щуротии с готини чуждоезични имена, а ако искаш и ти да ги научиш или ако искаш да ги приложиш в маркетинг стратегията на твоя хотел или бизнес, може да ни звъннеш или да ни пишеш 🙂

Полетата отбелязани със * са задължителни

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Реклама във Фейсбук – за и против аутсорсването и?

Със сигурност това е въпрос, който много от вас си задават. Какви…
Прочитане на статията

Facebook ръководство за хотели.

Една по-рядко засягана тема в нашия блог е Facebook. Причината е, че…
Прочитане на статията

5 задължителни ежедневни навика за успешна SEO оптимизация

Всяка сутрин си мием зъбите, закусваме и изпълняваме още куп задължения, които…
Прочитане на статията

Какво искат жените? Прителско обслужване и……

Анализ на 50 милиона достоверни ревюта показва разликата между жените и мъжете…
Прочитане на статията

10 начина да популяризираме #Hashtag игри със снимки в социалните мрежи.

Последната мода в социалните мрежи е използването на #Hashtag-ове. Те се използват…
Прочитане на статията

5 стъпки за 100% ефективно справяне с оплаквания на гости

В този материал ще ви покажа една техника за справяне с оплаквания…
Прочитане на статията