7 бързи съвета как да привлечем повече онлайн ревюта

Онлайн репутацията на всеки бизнес е от огромно значение. Надали е нужно да обяснявам, колко голямо влияние може да окаже добрата или съответно лошата репутация на вашия хотел пред бъдещите ви гости. В България все още нямаме традициите да оставяме впечатленията си онлайн за местата, които сме посетили, но тенденцията дори и у нас сочи, че скоро това ще се промени. Тогава хотелите, които са залагали на репутацията си онлайн и са се старали да получават обратна връзка от гостите си ще са с предимство, пред останалите, които тепърва ще развиват тази страна от маркетинга си.

С настоящата статия имам за цел да дам няколко бързи и лесни за следване съвета, които ще спомогнат на хотела да получи повече онлайн ревюта и съответно да създаде по-стабилно присъствие в сайтовете за оценки.

1. Създайте преживяване, което си заслужава да бъде похвалено.

Първото и най-важно нещо е да има за какво да се хвалиш или да имаш основа, върху която да бъдеш оценяван. При положение, че изпращаш недоволни гости, които още по време на престоя си са показали, че нещо не им е харесало, по-добре се откажете от идеята да ги стимулирате да оставят мнението си онлайн.

2. Направете писането на ревюта лесно и бързо.

Много трудно бихте накарали някой да потърси хотела ви в Tripadvisor, например, за да напише нещо за него. Направете писането на ревю лесно и възможно най-разбираемо за всеки ваш гост. Публикувайте линкове към сайтовете, в които имате присъствие, на вашия сайт или Фейсбук страница или изпратете мейл с благодарност, че гостите са ви посетили и приложете линкове, на които да ви оценят.

3. Присъствайте в повече от 1 сайт за ревюта.

лоши онлайн ревюта

Всеки от нас има любими сайтове и местенца в интернет, които посещава по-често. Така е и със сайтовете за оценки. Постарайте се да присъствате във възможно най-много такива. Така ще дадете избор на хората и те ще преценят къде точно е най-удобно за тях да оставят впечатленията си.

4. Бъдете честни. Поискайте!

Когато усетите, че някой от гостите ви е наистина доволен и се наслаждава на престоя си при вас, нищо не пречи да го помолите да ви похвали и пред останалия свят. Бъдете честни и ще получите повече ревюта, отколкото сте очаквали. Повярвайте ми!

5. Превърнете доволните гости в посланици на бранда ви.

Получите ли коментар или оценка онлайн, задължително трябва да последва и отговор от вас. Така не само показвате ангажираност към гостите си извън сградата на хотела, но и допринасяте за доброто име на бранда си. Когато някой остави добро ревю и вие благодарите, неговите приятели ще видят и ще разберат и така той се превръща във ваша реклама.

6. Не игнорирайте негативните отзиви.

Огромна грешка е да не обръщате внимание на лошите отзиви. Още по-лошо е да ги триете! Винаги отговаряйте и винаги спазвайте добрия тон!

7. Внимавайте с подаръците.

В повечето случаи, за да стимулираш човек да остави коментар за хотела, трябва да му предложиш нещо в замяна. Става дума обикновено за малки подаръци или бонуси при следващо посещение, от сорта на ваучер за безплатна напитка или минимална отстъпка от някоя услуга в хотела. Внимавайте с подобни подаръчета. Големите сайтове имат много строги политики за фалшифициране на ревюта или използване на непозволени методи. С подобни действия може сериозно да навредите на репутацията си и да постигнете обратен на желания резултат.

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Как да маркетираме Генерация Z – бъдещите ни гости.

Всяко поколение има своите особености и маркетолозите заедно с психолози правят непрекъснати…
Прочитане на статията

Как и защо да премахнем фалшивите фенове от Facebook?

Всяка Facebook страница се хвали с броя фенове, които са я харесали.…
Прочитане на статията

5 стъпки за 100% ефективно справяне с оплаквания на гости

В този материал ще ви покажа една техника за справяне с оплаквания…
Прочитане на статията

Фейсбук класира бизнеси по рейтинг.

Фейсбук винаги се е славела, като една от най-иновативните и бързо развиващи…
Прочитане на статията

Интересни идеи за линк билдинг за хотели

Линк билдинг процеса е с голяма тежест при SEO оптимизация на сайта…
Прочитане на статията

7 скрити контент маркетинг идеи за туризма

Контент маркетингът е едно от най-важните пера в маркетинг стратегията на вашия…
Прочитане на статията