6 хитри начина да популяризираме блог постовете си в социалните мрежи.

Всеки, който списва блог знае, че популяризирането на материалите е от изключитена важност. Най-лесния начин за достигане до голяма маса хора са социалните мрежи. Огромна част от нас имат профили във Фейсбук, както и в други социалки, като Туитър, Форскуеър, Пинтерест. Вирусния ефект, който ще постигнем при правилното прилагане на някои техники ще е поразителен и постовете ви ще достигнат до много по-голям брой читатели и съответно по-голям брой потенциални клиенти.

1. Направете споделянето лесно.

В повечето блогове, както и в този всяка статия има бутони за споделяне. От изключителна важност е да направим процеса лесен и видим за читателите. Всяко действие с повече от едно натискане на бутона, намалява шансовете за споделяне.  Повечето CMS-и имат вградени тулове, които позволяват подобни действия, но има и много разширения, които са с по-богати функции и възможности. Когато, имате подобна опция на блога си се постарайте да я настроите правилно. Важно е бутоните да са видими и лесни за разпознаване. Например, може в началото да слагате подобен сет иконки в началото и края на статията и да видите, кои се справят по-добре (някои разширения, като Shareaholic за WordPress имат и опция за анализ на кликовете). Когато мине известно време оптимизирайте и махнете тези, които се справят по-зле или пък добавете подобни в средата на статията, ако смятате, че съдържанието е много интересно и си струва споделянето. Друг важен момент е да не прекалявате с бутоните. Изберете най-популярните мрежи и сложете бутони за споделяне само за тях, като ги подредите по популярност. Повече избор може да обърка читателя и той да не предприеме действие.

Shareholic

Като съвет мога да кажа, че е хубаво да наблюдавате къде вашите читатели са най-активни и да насочите усилията си за споделяне там. Направете съдържанието си лесно откриваемо за хората, които го търсят и така ще постигнете повече интерес към хотела ви и съответно повече възможности за нови гости.

2. Добавете полета за коментари с повече възможности

Всеки блог трябва да има полета за коментари след статиите, това е една от основните функции, които всяка блог платформа предлага и която хората обичат да ползват. С цел да направите коментирането лесно, дайте на читателите си повече от една опция за постване. Не ги задължавайте да се регистрират! Позволете им логин с профилите им от социалните мрежи и задължително интегрирайте Фейсбук коментари в края на всеки пост. Така лесно ще достигнете до повече хора, защото всеки коментирал ваша публикация използвайки Фейсбук, автоматично излиза на стената му и обратното. Всеки, който пише коментар на публикацията ви във Фейсбук, коментара му излиза на поста във вашия блог. Препоръчвам ви един супер инструмент наречен Disqus. Може да го разгледате под статията и да оставите коментар 🙂

3. Линквайте, споделяйте или цитирайте хора от бранша

Много хитър ход за всеки блогър е да използва услугите на колеги. Когато това става само с тяхното позволение ползата е взаимна. Цитирайте специалисти в хотелския бранш, публикувайте интервюта с тях или просто споделяйте техните писания. Всички това ще ви донесе голям трафик и много нови потенциални клиенти. Няма по-лесен начин да вдхнеш сигурност в гостите от това да покажеш, че си професионалист и работиш с професионалисти в областта си.

4. Разменяйте важно съдържание за споделяния.

Един от любимите ми трикове. За радост на WordPress потребителите, той е много лесно достъпен посредством плъгина Social Locker. Работи лесно и е най-силния инструмент за търсене на повече споделяния. Да кажем, че сте създали уникална статия с идеи, какво да посетим в региона на хотела, който менажираме. В статията има съвети, които човек няма откъде другаде да прочете, освен при вас и знаете, че всеки ще иска да се запознае с тях, преди да тръгне на път. „Заключете“ частта на статията, в която давате най-полезните съвети и я направете достъпна само след споделяне на линк към статията в някоя от популярните социални мрежи. Така, хората, които наистина се интересуват от съветите ви, няма да имат ибор и ще споделят съдържанието, за да стане достъпно и за тях.

5. Наблегнете на изображенията.

В днешно време всяка социална мрежа набляга основно на картинките. Високата резолюция на изображенията е задължителна, също както и лесното им споделяне. Интегрирайте възможност за споделяне на картинките в Pintеrest. Много важно е да направите избирате картинки, които са цветни и грабващи вниманието на читателите. Ако използвате услугите на професионални фотографи, не забравяйте да сложите и вашето лого. За по-красиви изображения може да използвате инструменти, като PicMonkey.

6. Използвайте инструменти за бързо споделяне в текста.

Както споменах в една от предните точки, хубаво е да сложите, колкото се може повече възможности за бързо споделяне на съдържанието ви, но в никакъв случай не прекалявайте. Когато пишете нещо, винаги има някое изречение, което обобщава или дава синтезирана информацията за статията.

SumoMe plugin

Също така има съвети или решения, които са есенцията на всичко, което е написано с много, много думи. Постарайте се именно тази есенция да бъде лесна за споделяне. Подобни инструменти има готови за WordPress сайтове. Не са натрапчиви и правят впечатление на читателите. Такива са: SumoMe и ClicktoTweet. Внимавайте, защото максималната дължина на споделеното съдържание е 124 символа, като в това число влиза и линк към публикацията, така че всичко на всичко имате около 100 символа 🙂

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Високата мотивация на екипа и как да я постигнем

Много материали са изписани за мотивацията и как най-добре и правилно да…
Прочитане на статията

10 начина да популяризираме #Hashtag игри със снимки в социалните мрежи.

Последната мода в социалните мрежи е използването на #Hashtag-ове. Те се използват…
Прочитане на статията

Какви специални пакети гостите намират за специални и купуват най-много.

Специалните пакети и оферти от дълги години са една от основните примамки…
Прочитане на статията

Интересни идеи за линк билдинг за хотели

Линк билдинг процеса е с голяма тежест при SEO оптимизация на сайта…
Прочитане на статията

Какво да избягваме в нашите празнични мейл кампании.

Сезонът на празниците наближава, а с него и възможността да постигнем максимална…
Прочитане на статията

Запознати ли сте с етикета при хранене?

Идеята ми е да ви покажа с помощта на няколко изображения, основните…
Прочитане на статията