Какви специални пакети гостите намират за специални и купуват най-много.

Специалните пакети и оферти от дълги години са една от основните примамки за туристите. Много пътуващи са верни дълги години на един и същи хотел, но при наличието на интересни бонуси и отстъпки към някой пакет не е изключено да кривнат от правия път към конкуренцията. Допълнително интересен факт е, че според проучване на Google 52% от туристите ще посетят сайта на хотела, след като първо са видели оферта за него в някой OTA (Online Tour Agent). Няма по-бърз път да ги спечелим, освен ако не им предложим нещо в повече. Точно за това нещо в повече ще са и следващите редове.

Идеите, които споделяме са плод на нашия опит, като някои от тях са приложими във всички обекти, с които работим, а други само в част от тях. Нашият съвет е преди да инвестирате в изготвянето и промотирането на подобни пакети внимателно да направите проучване сред вашата аудитория какво ще и се хареса. Проучванията са излючително подценен фактор при изготвянето на политиките за продажби на хотелите, което води до катастрофални последици в много от случаите.

1. Пакети с отстъпки за местни забележителности/събития

Голям бонус е да успеете да се доберете до културен календар на общината, който да промотирате. Обикновено общината го изготвя, но рядко го разпраща на хотелите и местата за настаняване, така че научете се да си го искате. На база този календар може да изготвите специални предложения с включени билети за тях. Ако може да договорите отстъпки ще е още по-приятно. Оглеждайте се за концерти, събори, спортни мероприятия и други подобни. Добре е в пакетите, които включват билет за събиието да включите и транспорт, защото в повечето случаи хората, които ще се възползват предпочитат всичко да им е уредено и да не се притесняват за всеки компонент от пътуването си допълнително. В тази точка включваме и билети за музеи, археологически обекти, природни паркове или подобни, като също са известни в региона ви. За радост в България билетите за културните и исторически забележителности са със символични цени и по тази причина спокойно може да си позволите да поемете цената при един по-дълъг престой на госта.

2. СПА

СПА туризма набира все по-голяма сила в България и това се доказва от специализираните СПА дестинации. За радост голяма част от тях се справят добре и продължават да развиват този луксозен туризъм. Друга тенденция е СПА услугите да стават все по-достъпни и за бюджетни пътувания, което разширява обхвата им неимоверно. Наблегнете на пакети с включени СПА екстри, според възможностите на вашия обект. Нашият съвет е да внимавате какво промотирате за СПА и какво за уелнес. Боравенето с подобни послания трябва да е изключително прецизно, за да нямаме проблеми 🙂

3. Безплатна нощувка

Безплатната нощувка е силно притегателна за туристите. При престой от по-голям брой нощувки може да предлагате и 1 безплатна нощувка. Отличен маркетинг трик за привличане на повече внимание към вас. Допълнително тази екстра подтиква гостите да избират дълги пакети, което е изцяло във ваша полза.

4. Безплатно закуска/обяд/вечеря

Според нас това е вторият най-примамлив трик за повече резервации. Направете пакет с 1 безплатна вечеря, която да е тематична или предложете безплатно закуски за времето на целия престой на гостите. Безплатните закуски не са нещо ново за България, тъй като се предлагат в по-голяма част от хотелите ни, но може да подсладите офертата, като направите закуската да е в леглото! Това се харесва на много голяма част от хората, особено такива, които са дошли при вас с цел почивка!

5. Бонус точки за лоялни клиенти

Винаги сме казвали, че е много по-евтино да накараме един турист да се върне в нашия хотел, отколкото да накараме някой, който не е идвал да ни посети. Именно тогава в употреба можем да вкараме и програмите за лоялност. Изготвянето на подобна програма отнема много труд и усилия, но те се изплащат доста бързо. Може да направите пакети с допълнителни бонус точки или такива, които удвояват точките при определен престой. Така събуждате чувството за състезание и хората ще се радват да участват, с цел да достигнат определен брой точки, които да монетизират.

6. Безплатни екстри в хотела

Това вече зависи изцяло от хотела. Най-много се харчи безплатният интернет и безплатните забавления, като тенис, боулинг, пейнтбол, фитнес, видео игри и други. Включете възможно най-много подобни екстри, като може да ги разделите и в различни пакети. Много зависи от възможностите, които имате, за да ги реализирате успешно.

Това според нас са основните начини за привличане на повече клиенти, които са приложими в по-голяма част от хотелите в България. Разбира се, винаги трябва да се съобразяваме с особеностите на нашата аудитория и местоположение. Успех в продажбите 🙂

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

6 работещи психологически трика за стимулиране на директните резервации

Някои хотели просто продават повече от други, въпреки, че не ги превъзхождат.…
Прочитане на статията

Какво предпочитат гостите. Проучване на hotels.com

През 2014 г. hotels.com обяви резултати от свое проучване, което класира най-желанието…
Прочитане на статията

Facebook помага на рекламодатели с новата си програма „Start to success“

Съвсем скоро беше обявена и новата и така дълго чакана програма за…
Прочитане на статията

Какво да избягваме в нашите празнични мейл кампании.

Сезонът на празниците наближава, а с него и възможността да постигнем максимална…
Прочитане на статията

Сайтове, които всеки хотелиер трябва да следи. Най-пълният списък за сигурен успех!

Решихме да споделим един прекрасен списък със сайтове на тема хотелиерство и…
Прочитане на статията

7 бързи съвета как да привлечем повече онлайн ревюта

Онлайн репутацията на всеки бизнес е от огромно значение. Надали е нужно…
Прочитане на статията