Сайтове, които всеки хотелиер трябва да следи. Най-пълният списък за сигурен успех!

Решихме да споделим един прекрасен списък със сайтове на тема хотелиерство и маркетинг, които следим и най-вече, от които черпим вдъхновение.

1. EHOTELIER.NET

Един от големите източници на полезна информация за браша. Освен новини и интересни статии за бизнеса, в онлайн изданието може да прочетете и полезни съвети и идеи за развитието на вашия хотел. От маркетинг и управление, през F&B и поддръжка. В сайта има включени съвети за всеки детайл на вашия хотел. Съветваме ви да следите блога по-често, тъй като статиите в един момент се премахват и се изисква абонамент, за да се четат стари материали. Удобен начин е да се абонирате за мейл бюлетина им и да следите ежедневно новите идеи, които извират от там.

Може да разгледате сайта от тук: http://ehotelier.com

2. HOSPITALITYNET.ORG

Един от най-добрите сайтове за креативни идеи и анализи за хотелиери. Определено там се появяват много полезни и иновативни идеи за мениджмънт и маркетинг. С удоволствие очакваме техните нови публикации, като в повечето случаи те са двигател на нашето вдъхновение. Отново има секции с новини и истории на едни от успешните мениджъри. Интересното там е, че много известни специалисти от бранша имат колонки и често публикуват реални случаи от практиката, които са ги научили на нещо ново, което те споделят с нас.

Линк към сайта има тук: http://www.hospitalitynet.org

3. TRAVELTRIPPER.COM

Travel Tipper е компания, която предлага услуги много подобни на H2C Marketing, а именно реклама и маркетинг в хотелиерството и туризма. С богатия опит, който притежават те споделят съвети и идеи, които са реализирали или в момента работят. Публикуват нови материали относително по-рядко, в сравнение с първите 2 източника, поради причината, че те са по-скоро фирма предлагаща конкретни услуги, а Ehotelier.net и Hospitalitynet.org са по-скоро медии.

TravelTripper може да разгледате от тук: http://www.traveltripper.com/blog/

4. SITEMINDER.COM

Още една агенция, която предлага решения за хотели. Също и много интересен блог с полезна информация и много готини съвети, които могат да ви помогнат да управлявате вашия бизнес по-добре и да бъдете конкурентни, дори на големите международни вериги. Отново се публикува по-рядко съдържание, защото това не е основната мисия на сайта, но статиите са много качествени и интересни. Заслужава си да се запишете за бюлетина им и всичко ново ще идва директно на вашия мейл.

Разгледайте блога от тук: http://www.siteminder.com/r/

5. SABREHOSPITALITY.COM

Поредното комплексно решение за вашия хотел, ако разбира се не предпочетете услугите на H2C Marketing. Sabre определено е един от големите играчи на пазара и предлага изключително много, полезно и най-вече разнообразно съдържание. Освен статии в блога, в сайта може да откриете интересни case studies, уебинари, изследвания и новини за бранша. Един от топ ресурсите, що се отнася до оперативно управление и маркетинг.

Блога на Sabre може да видите тук: http://www.sabrehospitality.com/resources/hotel-marketing-blogs

6. TRUSTYOU.COM

Отново блогът с полезна информация се гради около основната услуга, която е свързана с отзивите на гостите и техните анализи. Доста интересна услуга, която може да разгледате, а за да придобиете представа за нея може да прочетете и малко повече в блога. Статиите са свързани основно с отзиви, ревюта, онлайн репутация, анкети и социални мрежи, като отново честотата на публикуване не е толкова гъста, но пък си заслужава да се следи, ако държите вашият хотел да бъде изряден и да получава само хубави ревюта от гости онлайн!

Това е линк към блога: http://www.trustyou.com/blog/

7. HEBSDIGITAL.COM

Поредната агенция за дигитален маркетинг на хотели. Предлагат пълен пакет на услуги, от изграждане не сайт до продажби и channel management. Отново може да се каже, че публикациите им са по-рядко, но не е лошо да хвърляте по едно око на блога им. Определено имат доста богат опит, който често споделят с читателите си.

Линк към блога на Heb Digital: http://blog.hebsdigital.com

8. SNAPSHOT.TRAVEL

Страхотна услуга за хотели, която в един момент всеки ще трябва да използва, за да бъде конкурентен на пазара. Фирмата се занимава с обработка и анализ на BIG DATA. Информацията, която хотелите събират за своите гости (доброволно, разбира се), с цел да предосавят най-доброто обслужване и персонален маркетинг на гостите си. Отново е блог, който искаме да следим и го правим зорко, без да изпускаме материал, особено ако се интересувате от подобна тематика.

Линк към блога: http://blog.snapshot.travel

9. DUETTORESEARCH.COM

Поредната услуга за Revenue management, но с интересен блог. Рядко се публикуват материали, но почти няма такива, които да не сме чели. Темите са интересни и полезни.

Може да разгледате полезните материали от тук, но не забравяйте да видите и за текущи уебинари: http://duettoresearch.com/library/

10. NETAFFINITY.COM

Оставихме едно от новите ни открития и определено една от звездите на този списък за десерт. Това е сайт, който буквално не ни оставя време да си почиваме, когато реши да публикува ново съдържание. Всичките им материали са много интересни и полезни със страхотни идеи за всеки, който иска да изстреля своя бизнес и да се различава от останалите. Задължително трябва да го следите и най-добре ще е да се запишете за бюлетина им. Публикациите там са по-рядко, но както казахме са страхотни и заслужават вниманието ви. Това е и нашият любимец – сайт 🙂

Любимия ни блог може да видите тук: http://blog.netaffinity.com

11. HOTEL-ONLINE.COM

Един от най-богатите извори на знания и новини за хотелиери. Един от must have сайтовете, ако желаете да сте актуални и да следите тенденциите в Европа и Америките. Съветваме ви да се абонирате за бюлетина им, за съжаление се получава късно вечер и не е особено добре подреден и удобен за преглеждане, но често има интересни материали, които заслужават внимание.

Hotel-online е на адрес: http://www.hotel-online.com

12. HOTELEXECUTIVE.COM

Това също е един от най-полезните сайтове, които четем ежедневно. Той също е с възможност за абониране и предлага интересни материали за маркетинг и управление. Голям плюс е че и тук има много външни автори, които нон стоп публикуват страхотни истории и материали на база опит.

Ако искате да се запознаете със съдържанието на сайта може да използвате този линк: http://hotelexecutive.com

13. TNOOZ.COM

Щяхме да пропуснем един от най-четените сайтове за новини и анализи свързани с туризъм. Сайтът е с по-широк обхват и тематиката му не е конкретно хотелски съвети и анализи, но много често има интересни материали. Повечето публикации са новинарски, но ако искате да сте в крак с модата това е задължителен източник, който трябва да следите. За радост има възможност да се абонирате за тяхното съдържание. Имайте предвид, че дневно се публикуват над 15 нови материала.

Tnooz.com са на адрес:  https://www.tnooz.com

14. HOTELNEWSNOW.COM

Сайтът е основно новинарски за тенденциите в бранша и новостите около големите вериги, но често има и полезни инфографики и материали. Сайтът предлага ежедневен бюлетин и спокойно може да се запишете за него.

Може да разгледате сайта тук: http://www.hotelnewsnow.com

Разбира се, това не са всички сайтове, които следим и четем, но тук основно може да се намери информация за всичко свързано с хотела ви. За наша радост има и няколко сайта, които комбинират всички тези интересни материали и ги компилират на едно място с цел следенето на нови тенденции да бъде по-лесно. Подобни сайтове са:

1.  HOTELMARKETING.COM

Събира всичко, което се пише на тема маркетинг за хотели. Информацията се систематизира и ако желаете може да се абонирате за бюлетина им, който е ежедневен. Има и малко рекламни мейли, но не се забелязват, на фона на полезните и интересни неща, които изпращат всеки ден.

Може да посетите hotelmarketing.com на: http://www.hotelmarketing.com

 

Планираме да добавяме непрекъснато нови източници на полезна информация и новини свързани с хотелиерство и маркетинг, така че може да букмаркнете тази страница. В слуай, че се пропуснали някой от сайтовете, които вие обичате да четете може да ни пишете в коментарите и веднага ще го добавим 🙂

 

Полетата отбелязани със * са задължителни

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

7 скрити контент маркетинг идеи за туризма

Контент маркетингът е едно от най-важните пера в маркетинг стратегията на вашия…
Прочитане на статията

10 начина да събирате мейли на клиенти доброволно!

Мейл маркетинг е супер трик да повишим заетостта си и да ангажираме…
Прочитане на статията

Facebook помага на рекламодатели с новата си програма „Start to success“

Съвсем скоро беше обявена и новата и така дълго чакана програма за…
Прочитане на статията

[Част 1] Пълно Pinterest ръководство.

Pinterest е една от най-бързо набиращите сила социални мрежи. Мрежата датира от…
Прочитане на статията

[Част 2] Пълно Pinterest ръководство

В първата част на статията ви запознах с основните функционалности на социалната…
Прочитане на статията

Facebook забранява изкуственото харесване на страници.

Много често се случва, когато си скролвате из Facebook  да попаднете на…
Прочитане на статията
Полетата отбелязани със * са задължителни