Как да създадем истинска връзка с нашите гости преди още да са пристигнали

Имаме направена резервация и вече си чакаме гостите и какво правим междувременно, за да създадем по-близка и силна връзка с тях? Повечето от нас – нищо! Всъщност, сега е момента да направим добро впечатление и да засилим връзката си с бъдещите ни гости, но как? Много лесно, ние вече имаме техните мейли и коориднати, като можем да ги използваме в наша полза. Как? Ето ви няколко начина:

1. Веднага след резервацията изпращаме мейл

Какъв мейл може да изпратим, след като вече сме потвърдили реервацията и официалната част е минала? 

Изпратете един мейл, в който изразявате задоволството от факта, че госта е избрал именно вас за своята почивка. В мейла може да сложите няколко готини снимки от района и задължително още няколко от вашите екстри. Под екстри искам да кажа допълнителните услуги, за които може да таксувате гостите допълнително при престоя им в хотела. Сложете някоя снимка на усмихнати хора в СПА центъра или някое от уникалните ястия, които предлагате във вашия ресторант. Запоменете изпращането на такива снимки в първия мейл след потвърждението не трябва да е придружено с агресивна реклама на услугата. Приемете този мейл като един вид благодарствено писмо за решението на клиента да ви се довери, не като рекламно такова. Това, разбира се, не пречи да подкладите малко нещата и да покажете колко готини допълнителни услуги предлагате, но без да ги продавате 🙂

2. Няколко седмици преди пристигане

Сега вече е момента да продавате!

Изпратете мейл с отстъпка за upsell или някаква друга оферта, която клиента да не може да използва на място. Предложете му всички готини допълнителни услуги, които само бяхте показали в предния мейл. Използвайте случая и да му напомните, че с нетърпение очаквате неговото посещение в хотела и че ще се постараете то да бъде незабравимо. С цел мейла да не изглежда толкова рекламен ви съветвам да включите няколко реда с текст за местните забележителности, за ресторантите, музеите, кафетата или каквото друго интересно има около хотела ви. Много полезно ще е ако имате блог към сайта на хотела, в който публикувате интересни статии за забележителности или новини за събития в региона. Просто няколко линка към блога ще свършат отлична работа, както за вас, така и за клиентите ви. Вие ще си докарате трафик, а тях ще улесните в избора им на дестинации за посещение при престоя им. Освен това не подценявайте и факта на споделянето на пътуването. Ако предложите интересни дестинации в района, които са малко известни винаги може да си докарате още една стая с приятели на вече резервиралите!

3. Няколко дни преди датата на настаняване

Тук е момента вече да спечелим сърцата на бъдещите ни гости. 

В този мейл трябва да включите възможно най-много информация, която ще е необходима за всеки, който ви посещава. Постарайте се да включите някои от правилата в хотела, като час на check-in и check-out, работното време на ресторанта или бара на хотела, както и възможността да посрещнете гостите на автогарата/летището. Друга задължителна информация, която трябва да изпратите е състоянието на пътя или упътвания как да стигнат до вас най-лесно и удобно. В повечето случаи това е информация, която може да ви спести няколко разговора по телефона и много нерви на пътуващите. Добавете GPS координатите на хотела и текущата прогноза за времето, което също е много важна информация за всеки, който е тръгнал на път.

Разбира, се не е лошо да предложите някаква оферта в последната минута, ако случайно в хотела има свободни места за помещения от по-висок клас, сега е момента да ги продадете, дори на по-ниска от исканата цена. Всичката тази информация придружавайте с готина снимка на хотела и района около него, това е нещо което се набива във съзнанието на всеки и се помни!

Трите стъпки към успешното създаване на по-добра връзка с вашия бъдещ клиент е ключов момент при предоставянето на услуга, която е едно ниво над останалите. Това е и начина да се отличите от конкуренцията си и да покажете, че избора им е правилен и няма за какво да съжаляват. По този начин още при пристигането си в хотела те ще са запознати с основните правила и процеси в него и ще спестите време на колегите от рецепция, което не е за подценяване при голяма натовареност!

За ваша голяма радост ние предлагаме точно такава услуга. Ако смятате, че сте готови да впечатлите вашите клиенти и да създадете фенове още преди да са дошли в хотела ви може да се свържете с нас от тук!

[NEXForms id=“1″ type=“button“ open_trigger=“popup“ text=“Свържи се с нас!“ ]

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Facebook забранява изкуственото харесване на страници.

Много често се случва, когато си скролвате из Facebook  да попаднете на…
Прочитане на статията

[Част 2] Пълно Pinterest ръководство

В първата част на статията ви запознах с основните функционалности на социалната…
Прочитане на статията

Сигурността на гостите с увреждания!

Повечето от съвременните хотели от по-висока категория са пригодени за хора с…
Прочитане на статията

5 задължителни ежедневни навика за успешна SEO оптимизация

Всяка сутрин си мием зъбите, закусваме и изпълняваме още куп задължения, които…
Прочитане на статията

6 съвета как да използвате маркетинг чрез съдържание, който да продава!

Напоследък все повече се говори за маркетинг чрез съдържание или така нареченият…
Прочитане на статията

Защо трябва задължително да работим с Травъл блогъри?

Травъл блогърството не е много разпространено в България, не и колкото блоговете…
Прочитане на статията