7 начина да направим блог постевете си по-популярни

След като вече се надявам съм ви убедил колко полезно е да поддържате блог към сайта на хотела, сега ще ви дам няколко съвета, как да направите блога си по-откриваем.

1. Първо и най-важно е да оптимизирате блога си за търсачките.

Няма по-сигурен начин да бъдете открити от това да сте на първа страница в органичните резултати на търсачките. Преди да публикувате някоя статия задължително се погрижете да направите следните неща правилно:

  • Оптимизирайте meta description-a на статията
  • Проверете съдържанието на текста за наличието на ключовите думи, по които искате да бъдете откривани
  • Добавете alt текст на картинките в постовете
  • Линкнете постовете си в други части на сайта.

2. Споделяйте съдържанието си в социалните мрежи.

Като казвам социални мрежи, нямам предвид само Фейсбук. Използвайте повече социални мрежи, вижте къде имате най-голям reach на постовете и съответно най-голяма чуваемост. Скоро ще опиша по-подробно кои са задължителните социални медии за един хотел. Поствайте в различни часови пояси и вижте резултатите. Бъдете креативни. Не е достатъчно да копирате заглавието на блог поста си и да го шернете, използвайте нещо различно. Например, може да зададете въпрос, може да загатнете само за съдържанието. С други думи накарайте хората да полюбопитстват какво могат да открият повече и ги предизвикайте с атрактивно заглавие и предизвикваща снимка да кликнат. Не забравяйте винаги да измервате резултатите с link shortener програмки, като bit.ly или goo.gl. С тях може отлично да извадите нужната ви статистика за постовете.

3. В продължение на предния съвет тук ще добавим: Заглавието е най-важното и първото, което читателят прочита.

Ако то ангажира вниманието му, значи работата е наполовина свършена. Получавате клика и вече е въпрос на качествено съдържание да го задържите. Тук много важен е първия параграф. Той трябва да изразява вашето мнение и да обобщава съдържанието на текста, както и да подканя читателя да скролне надолу. За да е по-интригуващо заглавието ви може често да използвате например: Х начина да ……., Х съвета как да ……… Използвайте предизвикателни заглавия. Покажете на хората още със заглавието, че няма да намерят това другаде и че то е уникално. Споменете конкретни данни или използвайте цифри, това със сигурност е един от най-успешните начини (също като заглавието на този пост)

4. Визуално оформление.

В една статия най-важното е да успеете да грабнете читателя, освен с уникално и интересно съдържание и с красиви и запомнящи се картинки. Използвайте възможно най-провокативните такива. Колкото по-запомнящп и грабващо окото е визуалното оформляние на вашият пост, толково повече читатели ще привлича. Задължително най-интересната картинак сложете за заглавна.

5. Направете споделянето на материалите си лесно и достъпно.

Най-важното в един блог е читателския приток. Колкото повече хора споделят вашия материал, толкова повече хора ще го видят и има шанс да го харесат или разпространят от своя страна. Не пренебрегвайте този силен канал на трафик. Чрез него може да си подсигурите, както повече читатели, така и повече разпространение на материалите ви. Полезно е подобни бутони да има поне в края на статиите ви, а най-добре и в началото им. Има полезни тулове за това, като според избрания от вас CMS (control management system) има страхотни безплатни решения, които са елементарни за настройка.

6. Използвайте логин.

Когато генерирате уникално съдържание, вие имате правотов върх него, както и върху неговото разпространение. В този момент е много полезно да се възползвате от това. Ако смятате, че текста ви си заслужава и след прочитане на половината от него, хората ще се заинтригуват и ще желаят да продължат с четенето, използвайте функцията за регистрация, за да дадете пълен достъп до материала. Така лесно ще създадете база от ваши читатели, чиито данни ще имате доброволно предоставени. Мой съвет е да не прекалявате. Недейте да слагате тази опция на всеки ваш пост, защото има огромна вероятност това да досади на читателите ви. Друга супер опция, която предлагат някои от CMS-ите е вашите посетители да „плащат“ чрез споделяне на новината, за да получат пълен достъп до нея. Това може също да се възприеме лошо от читателите ви, но ако не прекалявате със сигурнос ще има позитивен за вас ефект.

Не прекалявайте с бутони за споделяне. Използвайте социалните мрежи, в които сте сигурни, че са вашите фенове. 

7. Гост автори.

Тази техника е много популярна в света на блогърите. Един вид услуга за услуга. Въпреки, последните новини от Гугъл, че блоговете, които канят автори се наказват, тази стратегия за популяризиране на вашето малко местенце в интернет няма да умре скоро (Надявам се).

Как се случва:

Вие имате блог, вашият колеги също има блог. Нищо не пречи да го помолите да напише нещо за вашия блог, като задължително трябва да е уникално и да не се повтаря. В него може да се сложи линк към неговият адрес, а на неговия блог линк към вас. Така ситуацията е win-win. Неговите читатели идват при вас, а вашите при него. Внимавайте все пак да не прекалявате, защото все пак ако нон стоп прилагате тази техника, може да се възприеме като спам от търсачките и да бъдете наказан. Повече информация по темата ще откриете в блога на Matt Cutts, който е шеф на webspam team в Гугъл :). Нека да обобщя, какво казва той, при положение, че не ви се чете: При качествено съдържание, което няма за цел печелене на линкове и SEO, практиката да каните гост автори не е порочна:

 

Added: It seems like most people are getting the spirit of what I was trying to say, but I’ll add a bit more context. I’m not trying to throw the baby out with the bath water. There are still many good reasons to do some guest blogging (exposure, branding, increased reach, community, etc.). Those reasons existed way before Google and they’ll continue into the future. And there are absolutely some fantastic, high-quality guest bloggers out there. I changed the title of this post to make it more clear that I’m talking about guest blogging for search engine optimization (SEO) purposes.

I’m also not talking about multi-author blogs. High-quality multi-author blogs like Boing Boing have been around since the beginning of the web, and they can be compelling, wonderful, and useful.

I just want to highlight that a bunch of low-quality or spam sites have latched on to “guest blogging” as their link-building strategy, and we see a lot more spammy attempts to do guest blogging. Because of that, I’d recommend skepticism (or at least caution) when someone reaches out and offers you a guest blog article.

 

Share&EnJoy 🙂

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Ефективно почистване на стаята. Гарантирано ще ви оптимизира процеса.

Тази техника е пригодена за определен вид стаи. Със сигрност може да…
Прочитане на статията

Какво да избягваме в нашите празнични мейл кампании.

Сезонът на празниците наближава, а с него и възможността да постигнем максимална…
Прочитане на статията

Как и защо да премахнем фалшивите фенове от Facebook?

Всяка Facebook страница се хвали с броя фенове, които са я харесали.…
Прочитане на статията

7 начина да привлечем последователи в Гугъл +

Имате ли страница на вашия хотел в Гугъл +? Надявам се това…
Прочитане на статията

Как да спечелим от безплатен Wi-fi

Това е една много подценявана от хотелиерите техника за събиране на допълнителна…
Прочитане на статията

6 съвета как да използвате маркетинг чрез съдържание, който да продава!

Напоследък все повече се говори за маркетинг чрез съдържание или така нареченият…
Прочитане на статията