5 задължителни ежедневни навика за успешна SEO оптимизация

Всяка сутрин си мием зъбите, закусваме и изпълняваме още куп задължения, които сме свикнали да правим без да се замисляме. Ако успеем да си наложим такива и в работата си гарантираме успех. Ще ви споделим няколко идеи, които да следвате всеки ден, с цел да постигате максимални резултати в SEO оптимизацията на вашия бизнес.

1. Пиши по 1 публикация на ден!

Необходимо време: 1/2 часа

Писането на нови статии и публикации е едно от нещата, които отнемат най-много време в нашето ежедневие на SEO оптимизатори.

Създаването на полезно съдържание е един от най-добрите начини да привличаме повече трафик към нашия сайт, като това неминуемо влияе и върху нашите позиции в търсачките. Именно по тази причина, когато пишете статии се старайте те да бъдат възможно най-изчерпателни и полезни за вашите читатели. Написването на една статия отнема доста време, но е инвестиция в бъдещето, защото тя самата остава дълго време и бива откривана от таргетирана аудитория дълго след като е публикувана за първи път. Старайте се също така публикациите да са възможно най-дълги. Една статия с повече от 2000 думи ще се класира много по-добре от такава с 500-600 думи. По тази причина инвестирайки по 1 час на ден в писане на съдържание вие спокойно ще си гарантирате 2 публикации седмично!

2. Обновявай поне 1 стара публикция

Необходимо време: 15 минути

Защо, по дяволите ни трябва да пипаме нещо, в което сме вложили толкова труд?

Както всичко останало и съдържанието остарява, дори и то да е златно. Именно по тази причина е хубаво да се грижим това да не се случва.

Съдържание, което се обновява и променя често има значително повече шансове да се класира по-добре. Още през 2007 година Google пуснаха алгоритъм QDF или „Query deserves freshness“. Идеята му е при всяка заявка за търсене да се показва публикация със значително нова дата на пускане. Така търсачката се грижи потребителите да получават актуална информация отговаряща на тяхното търсене. Днес, вече имаме Knowledge Graph и Google ни сервира съдържание, което е буквално на няколко минути.

Какво можем да променим в една стара наша публикция?

  • Можем да променим заглавието, като извадим от Google Analytics информация за кликовете на дадената публикция и по ключовите думи, по които е била открита да обновим заглавието. Така със сигурност ще получим повече кликове!
  • Промяна на подзаглавията (H1, H2) и други в самата статия
  • Може да пренапишем първия параграф
  • Да добавим нова информация
  • Да обновим линковете в статията с нови по-релевантни
  • Можем да махнем част от статията, която преценим, че е стара и ненужна.
  • Може да пренапишем и последния абзац, като засилим call to action момента.
  • Да включим линкове към по-ново съдържание в блога ни, което преди не сме имали
  • Да пренапишем meta description текста

Променяйки всеки ден по една или две статии от нашия блог ние лесно можем да спечелим повече линкове към тях или да придобием повече трафик.

3. Поствайте линкове към вашето съдържание по всички социални мрежи

Необходимо време: 10 минути

SEO оптимизацията много се влияе от социалните сигнали, които нашия сайт получава. Колкото повече промотирате съдържанието си из социалните мрежи, толкова по-лесно то ще се изкачва в класирането и ще получавате повече трафик.

Социалните сигнали са един от големите и водещи фактори за класиране, от друга страна потребителите споделят, харесват и коментират, което разпространява съдържанието ви вирусно и сред други потребители, което е повече от готино за позициите ви в търсачката.

Не се концентрирайте само във Facebook, използвайте Twitter, Google +, Instagram, Pinterest, Flickr и още много други. Не си мислете, че там няма хора, които да оценят съдържанието ви – напротив. Повечето от другите социални мрежи са по-екзотични за България и потребителите там са доста по-ангажирани при използването им. Ако статията ви е хубава и полезна тя гарантирано ше получи заслуженото внимание и там.

Както виждаме от графиката на MOZ.COM социалните сигнали са в топ 10 на факторите за класиране!

5 Habits Guaranteed to Give You Higher Rankings | SEJ

Може да спестите доста време използвайки софтуер за менжиране на публикациите по социалните мрежи, а може да спестите и още повече време ако наемете някой да прави това вместо вас. Например нас. Попълни данните си тук, а ние ще се свържем с теб 🙂

Полетата отбелязани със * са задължителни

4. Бъди активен по форумите

Необходимо време: 10 минути

Форумите са супер място за получаване на повече видимост и трафик за твоя сайт. Не ги използвайте, обаче само за директна реклама! Опитайте да провокирате дискусии и теми, които кореспондират на вашето съдържание и по време на дискусията може да се включите като споделите линк към него.

Тук може да се добавя и LinkedIn и Reddit, които също могат да се ползват за дискутиране на теми, които могат да бъдат близки до вашето съдържание.

Форумите са за свързване с други хора и предоставяне на помощ. Използвайте и този маркетинг трик, наречен freemium или иначе казано. Предлагайте част от услугата си безплатно за вашите клиенти, а по-високото ниво направете платено. Помагането и даването на съвети е един от най-лесните начини да бъдете забелязани и да се сдобиете с нови клиенти!

5. Отговаряй на коментарите в социалните мрежи.

Необходимо време: 10 минути

Присъствието на твоя бизнес в социалните мрежи не е само публикуването на статуси и споделянето им по страници и групи. Бъдете активни в дискусиите на вашите фенове и последователи. Бидейки активни сред комантирите вие ще се сдобиете с повече авторитет и хората ще търсят вашето мнение и съвет, което неминуемо ще доведе и до повече конверсии.

Заключение

Това е! За около 2 часа на ден вече имате една идея по-добра маркетинг стратегия, която ще покаже още по-добри резултати и във времето! Тези навици започват да показват ефекта си след известно време, но след това със същото усилие започват да дават все по-голяма възвръщаемост във времето! Не забравяйте, че ако не успявате да намерите тези 2 часа на ден, за да вършите всички тези задачки може да се доверите на професионалисти и да си лежите спокойно, докато ние вършим цялата работа!

Идеята и съдържанието на статията е почерпено от Search Engine Journal!

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Facebook ръководство за хотели.

Една по-рядко засягана тема в нашия блог е Facebook. Причината е, че…
Прочитане на статията

Перфектното обслужване според отличниците Ritz-Carlton.

Много често в нашия бизнес да предоставиш една хубава сграда не е…
Прочитане на статията

Защо лошата репутация онлайн вреди на резервациите?

Свободният и безплатен достъп до интернет доведе до навлизането в тази територия…
Прочитане на статията

Facebook забранява изкуственото харесване на страници.

Много често се случва, когато си скролвате из Facebook  да попаднете на…
Прочитане на статията

11 бързи начина да повишим organic reach във Facebook

Откакто Facebook промениха алгоритъма, на newsfeed-а много от постовете ни остават скрити…
Прочитане на статията

5 идеи за повече продажби във Фейсбук

Със скорошните промени в алгоритъма на Facebook оргиничният рийч сред нашите фенове…
Прочитане на статията