7 скрити контент маркетинг идеи за туризма

Контент маркетингът е едно от най-важните пера в маркетинг стратегията на вашия хотел или туристическа агенция, но за съжаление малко са хората, които отделят време и ресурси за правилното развитие на маркетинга чрез съдържание. Когато имаме привлекателно и полезно съдържание, което нашите гости да харесват и споделят успеха ни е сигурен. Ето 7 интересни идеи как да постигнем съвършенство:

1.Трябва наистина да разбираме нашите гости.

Едно време, когато работех на рецепция, макар и за кратко имах ежедневна комуникация с гостите. Успявах да разбера техните желания и да съм първият, който да има шанса да отговори на въпросите им. Именно тогава си дадох сметка, че техните въпроси са това, което те биха желали да знаят предварително. На база тази информация по-късно започнахме да пълним блога на хотела и успеха ни беше просто въпрос на време. Именно това е и моят съвет: Пишете за това, което вашите гости търсят и това, което очакват, така несъмнено блогът ви ще се посещава и чете!

2. Не се концентрирайте само върху себе си

Определено идеята на маркетинга чрез съдържание е да продава услугите ви, но прекаленото промотиране на бизнеса ви може да отблъсне голяма част от читателите. Не прекалявайте да се хвалите и да показвате колко сте уникални, оставете потребителите сами да стигнат до този извод на база услугата ви. Както е казал Дейвид Бийб:

Маркетинга чрез съдържание е като първата среща. Ако говориш само за себе си просто втора среща няма да има.

3. Организирайте съдържанието си, така че то да покрие всеки стадии от търсенето на потребителите

Според Google всеки готвещ се да пътува посещава средно 22 различни сайта и средно разглежда по 9.5 страници на сайт преди да направи резервация. Идеята е да отговорите на всяко едно от търсенията на вашите бъдещи клиенти преди да се стигне до етапа на резервация. По този начин крайният ви успех е гарантиран.

Ето и една графика с фунията на потребителското търсене преди резервация:

0c3b9479529a51199da5809d28445fcf

Ако можем да съдим по графиката какви са някои от основните върпоси, които потребителите питат Google проучвайки своето пътуване:

  • 51% от пътуващите търсят термини свързани със дестинацията в началото на планирането си
  • 49% от тях търсят какво да правят в дестинацията, която търсят
  • 49% от търсещите търсят с термини включващи въпроси свързани с цена

На нбаза на тази информация съвсем лесно можем да създадем една наша фуния, която да „хване“ потребителя още в началото на неговото планиране и плавно да го прекара през цялата фуния и да го накара да резервира почивката си директно при нас.

4. Бъдете там, където са и вашите потребители

Освен нужната информация предоставена в точното време е съществено важно да знаем и къде нашите бъдещи гости се опитват да я намерят. На база проучвания се стига до следните изводи, които до голяма степен са валидни и за България:

w704 (1)

Източник: eMarketer/Expedia Media Solutions

5. Подтикнете потребителите ви да създават съдържание

Няма по-добра идея от това потребителите ви да създават съдържание вместо вас. По този начин думите написани от тях придобиват една допълнителна тежест пред четящия, като вдъхват и една идея повече доверие в него. Не е тайна, че около 95% от пътуващите хора четат ревюта онлайн преди да резервират и според Nielsen това е втората най-добра форма на реклама за туристическата индустрия.

Например младите пътуващи са изключително активни в социалните мрежи, докато пътуват. 97% от тях публикуват съдържание по време на престоя си в хотела, така че няма по-добра възможност да използвате този техен порив във ваша полза!

6. Поддържайте разговора непрекъснато

Известно ни е, че намирането на нов клиент е много по-скъпо от задържането на стар такъв. Именно по тази причина е много важно контент маркетингът ни да е насочен и към нашите редовни посетители, така както е насочен и към новите такива. Написването на една прекрасна публикация не е края и, а едва началото. Следва комуникацията с госта и непрекъснатото и обновяване. Няма по-лошо нещо от остаряла информация.

7. Просто действайте

Последният ни съвет не е нещо кой знае колко трудно! Просто действайте. Публикувайте, пишете, снимайте и говорете с гостите си онлайн. Бъдете активни там, където са активни и вашите гости и не пропускайте възможността да печелите от това!

Ако искате да включите успешни контент маркетинг стратегии и във вашия хотел или туристическа агенция не се колебайте да ни потърсите. С удоволствие ще ви предадем нашия богат опит 🙂

Полетата отбелязани със * са задължителни

 

 

 

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Facebook помага на рекламодатели с новата си програма „Start to success“

Съвсем скоро беше обявена и новата и така дълго чакана програма за…
Прочитане на статията

10 начина да събирате мейли на клиенти доброволно!

Мейл маркетинг е супер трик да повишим заетостта си и да ангажираме…
Прочитане на статията

Как правилно да отговаряме на интернет ревюта от гостите ни.

Много от вас знаят какво е ORM, но все пак се чувствам…
Прочитане на статията

Go green :)

Обичаме земята, на която живеем. Обичаме природата, която ни заобикаля, а колко…
Прочитане на статията

Как да проверим дали сайтът ни е Mobile friendly за Google?

От заветната дата 21 Април 2015 година Google пусна новия си ъпдейт,…
Прочитане на статията

Реклама във Фейсбук – за и против аутсорсването и?

Със сигурност това е въпрос, който много от вас си задават. Какви…
Прочитане на статията