Как да спечелим от безплатен Wi-fi

Това е една много подценявана от хотелиерите техника за събиране на допълнителна информация за Вашите гости. Искам да дам няколко съвета, как може да съберете ДОБРОВОЛНО данни за клиентите ви, които по-късно може да използвате, за да ги върнете отново във вашия хотел.


Безжичен интернет
. Това вече не е лукс или удобство, а необходимост в днешно време. Ако все още не разполагате с подобна „екстра“  побързайте да набавите подобна за вашия хотел. Инвестицията не е толкова голяма, колкото си мислите. Последния обект, който се наложи  да консултираме имаше перфектен доставчик на интернет, но за съжаление, безжичен такъв имаше само на рецепция и в част от лоби бара.  Цялата инвестиция се състоеше в 2 мощни устойства наречени nanostations на обща стойност от около  350 лв., няколко метра кабел и хоп  вече имаме безплатен безжичен интернет във всяка от 52 стаи на хотела. Така, стигнахме до ползата от безжичен нет в стаите. Освен по-  големия интерес към вашия хотел от страна на гостите, ви се отваря и друга възможност. Случвало ли ви се е понякога да се опитате да  сърфирате в интернет, но преди да ви зареди дадена страница да ви поиска да вкарате някаква информация за себе си? Например мейл.

 Това се случва много лесно и при всички случаи работи, стига да не прекалявате, за да не станете досадни. В днешно време хората не могат да  живеят без да са свързани с мрежата, което може лесно да се използва за по-добри резултати от страна на хотелиерите. Тази доработка представлява една платка и един лесен софтуер, които могат да бъдат настройвани с безброй функции.

Ще изброя няколко от тях:

 1. Може да събирате мейли на клиентите и след това да провеждате успешни мейл кампании, за които ще пишем в бъдеще.
 2. Може да рекламирате услуга в хотела, която в момента е на промоция
 3. Може да продавате допълнителни усуги, които досега не е имало как да представите в пълен блясък на госта.
 4. Искате да подобрите качеството на услугата си? Защо не попитате гостите какво мислят за обслужването или за базата в хотела. Използвайте безплатния интернет за тази цел.
 5. Спокойно може да накарате гостите да стартират през мобилните си телефони или лаптопи вашия сайт. Така лесно може да им закачите т.н. бисквитки, карайки ги към специален landing page. След това имате готов списък с потребители, за които сте 100% сигурни, че са били в хотела. Маркетирането им става лесно и дава огромни възможности.
 6. Последното, което може да направите е да засилите guest experience, като на страницата изискваща взаимодействие поставите някоя позитвна мисъл или нещо, което да накара госта да се чувства поздравен. Не забравяйте дребните неща правят впечатление 🙂

Няколко съвета, какво да избягвате при този тип услуга:

 1. Не прекалявайте и не карайте гостите да минават през много стъпки до желаната от тях цел, защото това само ще ги раздразни.
 2. Използвайте качествен дизайн и тествайте системата много пъти преди да я пуснете в употреба. Най-малко искате да предлагате безплатен интернет, до който гостите да нямат достъп, поради технически затруднения.
 3. Задължително използвайте responsive дизайн на landing страниците, които сте замислили. Използването на мобилни устройства нараства всеки час.
 4. Направете само една от посочените горе възможности, като по всяко време може да я смените според реакцията на гостите.
 5. Задължително събирайте обратна информация от гостите как са възприели тази услуга.
 6. Най-важното е: експериментирайте. Тази техника може да е полезна за някой от вас, а за други да е тотален провал. При всички положения няма как да знаете, ако не тествате.

Резултат може да получите след като използвате вече събраните данни и ги анализирате. Например, ако съберете Х брой мейли и изпратите кампания към тях, но реакцията е прекалено много отписали се от бюлетина ви гости, значи е добре да смените подхода и да предложите друга опция за използването на безплатен интернет. Ако решите да помолите гостите да попълнят полета (анкета), не забравяйте, че огромна част то тях използват смартфони и предпочитат да преминат бързо през нея, за да сърфират спокойно. Не ги карайте да попълват полета с текст, това ще ги раздразни и ще се изненадате негативно от резултата. Използвайте основно drop-down или check менюта, които се попълват лесно и бързо от всякакви устройства. На последно място бих ви посъветвал от личен опит да сведете полетата до максимум 5, като едно от тях да ви дава информация за това дали този метод на събиране на информация допада на госта. Така, той ще почувства, че решението, до някаква степен е в негови ръце и че вие се допитвате до него. Това дори и да го е раздразнило ще го успокои, когато ви оцени.

Ако статията ви е била полезна използвайте бутоните за споделяне в края и 🙂

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

TripBarometer 2015: 5 основни тренда при пътуващите през 2015 г.

TripAdvisor излиза с много полезна информация, която се отнася за настроенията и…
Прочитане на статията

Защо SEO е процес без точен край?

Започвайки работа с нов хотел по неговото представяне онлайн най-важната ни задача…
Прочитане на статията

[Част 1] Пълно Pinterest ръководство.

Pinterest е една от най-бързо набиращите сила социални мрежи. Мрежата датира от…
Прочитане на статията

Какво да избягваме в нашите празнични мейл кампании.

Сезонът на празниците наближава, а с него и възможността да постигнем максимална…
Прочитане на статията

Как да спечелим фенове, а не само лоялни клиенти.

В нашия бизнес, особено в днешно време е много важно да изпращаме…
Прочитане на статията

Високата мотивация на екипа и как да я постигнем

Много материали са изписани за мотивацията и как най-добре и правилно да…
Прочитане на статията