Накарайте гостите да резервират директно при вас!

Борбата за гости винаги е съществувала сред хотелите и ОТА (online travel agencies). Как да накараме един гост да избере нашия хотелски сайт, вместо да предпочете да резервира през някой наш контрагент и това да ни струва от порядъка на 10 до 25% от стойността на стята?

Ще ви представя едно проучване от www.overnight-success.softwareadvice.com/, което е проведено сред 2500 туристи. За съжаление, няма информация, дали гостите са само от САЩ, но според данните предполагам, че е така.

Основните бонуси, които очакват гостите ви:

  • Upgrade на стаята е най-предпочитан от гостите, който може да се състои в предлагане на стая с балкон или с по-хубава гледка. Не е задължително да предлагате най-скъпите си стаи.
  • Безплатна храна или напитки. Гостите обожават например да им предложите безплатна закуска, вечеря или някаква следобедна лека закуска. Това е класирано на второ място от тях.

[su_note radius=“20″]Upgrade на стаята е най-предпочитания бонус от гостите, участвали в проучването. Близо 48% от тях са посочили именно това, като фактор, който би наклонил везните при решението им как да резервират. [/su_note]Стимули, каращи гостите да резервират директно при вас

Incentives that Could Lead to Direct Hotel Bookings

Далеч от първото място с 23% е безплатен рум сервиз, на трето място с 14% гостите са посочили, че биха желали безплатен достъп до допълнителните услуги на хотела, а на четвърто място с 11% посетителите биха се радвали на подаръчни ваучери.

Според тези данни повечето хотели трябва да се замислят, дали не трябва да предлагат upgrade на гостите си, които резервират чрз сайта или от някоя социална мрежа.

Гостите предпочитат повече опции за upgrade на стаите.

Когато са попитани, какъв upgrade предпочитат, 29% от анкетираните са отговорили, че биха предпочели стая с дневна.

Предпочитани upgrade

Preferred Room Upgrade Incentives

Стая с по-хубава гледка е на второ място, съвсем близко, само с 2% по-малко. Другите опции са стая с балкон с 22% или такава с кухненски бокс с 20%. Защо тогава да предлагате задължително най-скъпото си помещение, като повечето гости биха се радвали на обикновена стая с по-хубава гледка или просто с балкон. Освен това, предлагайки повече опции за upgrade може да прецените какво вашите гости предпочитат и да се съсредоточите върху него.

Безплатна закуска или вечеря в стаята предпочитат хората прекарващи повечето време от престоя си в статяа.

Повече от 43% от анкетираните са отговорили, че бих резервирали директно, ако им се предложи безплатно меню в стаята. На второ място се нарежда масажа в стаята и безплатният достъп до минибара с по 19%, а на последно място са безплатните филми с 16%.

Предпочитани стимули, когато се отнася за рум сервиз

Preferred Room-Service Incentives

Когато данните се разгледат по пол, повечето жени избират безплатен масаж в стаята, докато мъжете избират безплатен достъп до минибара. Въпреки това, безплатната храна се нарежда на първо място и при двата пола.

[su_note radius=“20″]Безплатни храни и напитки бият всички други услуги на хотела.[/su_note]

Когато са попитани, коя услуга в хотела би накарала госта да резервира директно чрез сайта, 55% от гостите отговарят безплатните храни и напитки.

Какво предпочитат гостите като допълнителни услуги в хотела

Preferred Amenity Incentives

Много хотели практикуват предлагането на безплатна храна от много време и за тях това не е нищо ново. Те споделят, че много от гостите също така, търсят хотели, които предлагат безплатно изхранване за деца, или безплатна закуска, която е относително евтина за хотелите, но от друга страна много ефективна.

Втората най-често посочвана услуга е безплатен СПА пакет с 23% или безплатна фитнес тренировка с инструктор с 11%. На последно място анкетираните са посочили безплатен урок по тенис или голф като предпочитание.

Ваучер за ресторант извън хотела е най-популярен бонус сред хората обичащи да прекарват времето си извън хотела, в който са отседнали.

За много гости възможността да опитат нещо различно, като кухня е много важно. 45% от анкетираните казват, че биха резервирали на момента, ако получат ваучер за някой местен ресторант.

Ваучери, които могат да стимулират директни резервации

Gift Cards that Can Encourage Direct Booking

22% от попълнилите анкетата отговарят, че биха предпочели билети за някое събитие в региона (концерт, театър или друга културна или спортна изява), докато 19% биха предпочели безплатни билети за някой воден парк или друга атракция извън хотела. На последно място в тази класация откриваме транспортните услуги, като само 11% от хората са гласували, че биха предпочели безплатен транспорт пред друг бонус.

Гледайки, различните възрастови групи на гласувалите, ваучерът за ресторант е най-предпочитан от всички, но преобладават тези между45 и 65+ години. Гостите между 18 и 34 са предпочели да получат като бонуси билети или отстъпки за забавления в района.

Какви подаръчни ваучери предпочитат гостите според възрастовите групи

Gift Card Preference By Percentage of Each Age Group

 

Заключение

Най-силно може да мотивирате гостите си да резервират през вашата резервационна система, като им предложите голям избор от upgrade на стаята. Другият извод, който можем да извлечем е че безплатните храни и напитки също много се харесват на анкетираните.

Методология на прочването

Това проучване е направено с Google Consumer Surveys. То съдържа 5 въпроса, като всеки от тях е видян от близо 500 души.

Оригинален текст на анкетата и нейния анализ, може да откриете на този адрес.

Ще се радвам да коментирате и анализирате, защото според мен определено има какво да се каже за резултатите. Особено имайки предвид, че все пак ние се намираме на съвсем различни географски ширини 🙂

 

 

 

 

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Ревютата от гости – супер оръжие за контент маркетинг стратегията ни.

Използването на контент маркетинг в нашият маркетинг микс е жизненоважен елемент за…
Прочитане на статията

Как правилно да отговаряме на интернет ревюта от гостите ни.

Много от вас знаят какво е ORM, но все пак се чувствам…
Прочитане на статията

[Част 1] Пълно Pinterest ръководство.

Pinterest е една от най-бързо набиращите сила социални мрежи. Мрежата датира от…
Прочитане на статията

Как да направим обученията интересни и забавни

Всяка година в хотелите, които управляваме или консултираме провеждаме обучения. Много често…
Прочитане на статията

Как да създадем истинска връзка с нашите гости преди още да са пристигнали

Имаме направена резервация и вече си чакаме гостите и какво правим междувременно,…
Прочитане на статията

TheBookingTruth – новият проект на booking.com

Новото отроче на booking.com е факт. Специализиран сайт, създаден да бори едно…
Прочитане на статията