Сигурността на гостите с увреждания!

Повечето от съвременните хотели от по-висока категория са пригодени за хора с увреждания, като това е една прекрасна тенденция, окято се наблюдава. Хората обръщат все по-голямо внимание на хората в неравностойно положение, стараейки се да направят престоя им в хотела възможно най-лесен и приятен.

В няколко хотела, в които съм бил съм забелязвал, че те имат специални рампи за инвалидни колички, също както и специални стаи, които са напълно съобразени с нуждите на гостите с увреждания. Също така ми направи впечатление, че има тоалетни на обществените места в хотела, като ресторант, лоби бар, рецепция, които са специално проектирани, за да бъдат използвани от хора с инвалидни колички.

Когато имаме базата да посрещаме подобни гости въпроса е дали и персонала ни е подготвен? Веднага първото нещо, което възниква в главата ми е сигурността. Сигурен съм, че всеки от персонала отделя нужното внимание и грижа, за да направи престоя на човек с увреждания приятен и лесен, но дали в случай на евакуация или някакво подобно събитие сме достатъчно добре обучени, за да реагираме.

Сигрността на гости с увреждания

Нека да започнем с няколко примера. При положение, че имаме гост с трудност при придвижването и се получи авария в хотела и е нужна пълната му евакуация от страна на персонала и гостите. Знаете ли как реагира всеки от нас при подобен сигнал? Задължително преди да тръгнем да напускаме сградата, особено ако е през нощта, ни трябват няколко минути да си съберем мислите и да предприемем нужните мерки. След това се оглеждаме какво правят нашите съседи, обикновено излизаме на балкона или прозореца да проверим какво се случва. След това проверяваме и коридорите и чак най-накрая започваме да се ориентираме към напускане на сградата. Задължително преди да я напуснем събираме най-ценните се вещи и излизаме. Цялата тази суетня би ни отнела всичко на всичко 5-10 минути. На човек с увреждания, обаче, би му отнело минимум 2 пъти повече, което е много важно ние да предотвратим, защото в подобна ситуация всяка минутка може да бъде от фатална важност.

За такива случаи персонала трябва да е много добре подготвен и инструктиран и да знае как точно се процедира. В много хотели има специални таблеки за врата (подобни на тези за почистване на стаите), които се окачат на външната страна на вратата и предупреждават персонала на хотела, че гостите настанени в стаята имат нужда от допълнителна помощ при възникнало инцидентно събитие.

Сигрността на гости с увреждания

Много подобна е ситуацията при хората с увреден слух. Нека си представим, че алармената система за ивестяване при пожар е активирана през нощта. В този случай гостите ще реагират и веднага ще напуснат стаята, но тези, които имат проблеми със слуха няма да усетят суетнята и изхода може да бъде фатален. Точно по тази причина работата на персонала е от изключителна важност. При липса на табелки, съобщавайки, че госта е с увреждания и има нужда от специална помощ при авария, трябва и самият персонал да е наясно, в коя стая е настанен този гост и при евентуална евакуация да се погрижат за него.

Подобни действия трябва да се предприемат и при хора с нарушено зрение, като за тях би било трудно да се ориентират за евакуационните изходи и да го направят по възможно най-бързият начин.

Моят съвет е да обърнете внимаение на подобни вероятности, колкото и малко възможни да ви се струват. Сигурността на нашите гости трябва да бъде от първостепенно значение и да не се пести ресурс за нея. Щом хотела е пригоден инфраструктурно да приема гости с увреждание, целият персонал трябва да бъде напълно подготвен да бъде от помощ при всякакви ситуации, дори и неприятни такива, като пожар или друга кризисна ситуация!

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

12 съвета за мейл кампания, която продава

Въпреки въртящото се в пространството твърдение, че мейл кампаниите са умрели, или…
Прочитане на статията

Накарайте гостите да резервират директно при вас!

Борбата за гости винаги е съществувала сред хотелите и ОТА (online travel…
Прочитане на статията

10 начина да събирате мейли на клиенти доброволно!

Мейл маркетинг е супер трик да повишим заетостта си и да ангажираме…
Прочитане на статията

5 задължителни ежедневни навика за успешна SEO оптимизация

Всяка сутрин си мием зъбите, закусваме и изпълняваме още куп задължения, които…
Прочитане на статията

6 работещи психологически трика за стимулиране на директните резервации

Някои хотели просто продават повече от други, въпреки, че не ги превъзхождат.…
Прочитане на статията

Как да направим супер анкета за хотел?

Анкетните карти са супер източник на информация за услугата, която предлагате. Анкетите…
Прочитане на статията