7 причини да поддържаме блог

Списването на блогове е една много подценявана стратегия от маркетолозите на хотелите в България. Ползите от един полезен и добре структуриран блог са неизброими, но аз ще се опитам да отделя най-важните, с цел все повече от вас да отделят време и за това.

1. Полза за гостите.

В един блог на хотел, може да пишете по много теми. От това, какво могат да видят или правят в местността вашите посетители, до това да обявавате новини, иновации и новости.

2. Бонус пред конкуренцията.

Когато един турист иска да посети определена дестинация, той прави проучване. В днешно време 95% от хората правят проучване в интернет и съответно стигат до сайта ви. Виждайки, вашия блог и информацията в него вие будите по-голямо доверие в тях. Така човек открива цялата информация на едно място. Не е нужно да се посетят 3-4 сайта с различни пътеписи или статии за информация относно района ви. Кой по-добре познава, какво търсят и искат гостите от вас и вашите служители? Вие най-добре може да сервирате информацията, според опита, който имате на рецепция или чрез отдела за резервации.

3. Рекламна платформа.

Един добре изглеждащ и оформен блог е повече от рекламна платформа за вашите услуги. В блога може да описвате всички нови промоции и пакети, които предлагате. Да споделяте по-дълга и подробна информация за тях и най-вече да публикувате голямо количество снимков материал. Тук повечето от вас ще се запитат, защо това не се случва в сайта. Отговора е, че повечето гости, търсят сбита и систематизирана информация. Колкото повече текст има в описанието на една услуга, толкова по-малък е шанса един потребител да прочете цялата. Според едно проучване, което скоро ми попадна на онлайн потребителят му трябват 3 секуди, за да реши дали информацията, на която е попаднал му е полезна и да продължи да чете или да натисне заветното Х. За тези 3 секунди вие трябва да го спечелите. Малко, нали 🙂 Един линк под описанието на вашата оферта – Виж повече, ще изолира, тези, които искат да получат набързо информация и тези, които искат да се задълбочат.

4. SEO

Накъде без великото SEO. За непросветените, които се съмнявам, че са много, все пак ще кажа какво значи това – Search Engine Optimization. Преведено на български – как да „стимулираме“ нашия сайт да излиза на по-предни позиции в търсачките чрез органичното търсене, а не чрез платена реклама. Не е тайна, че Гугъл обожава авторството. Какво по-хубаво поле за изява на авторско съдържание от един блог. Принципа там е че колкото повече авторско съдържание, полезно за вашите гости имате, толкова по-добре ще се класирате в резултатите. С една дума, ако материалите ви се харесват на вашите читатели, те ще се харесат и на Гугъл и търсачката ще се погрижи повече хора да ги намерят. Страхотно нали 🙂

5. Повече видимост в социалните мрежи.

При списването на един блог съдържанието, което генерирате е ваше творение. Задължително е при публикуването на някой материал да имате бутони за споделяне, каквито ще намерите в края на тази статия и каквито най-вероятно много често използвате. При условие, че съдържанието ви е уникално, полезно и „готино“ хората ще го споделят. Човека е социално животно и обича да споделя с приятели и познати, особено хубавите неща. Забележете стените на приятелите си. Пълно е с колажи с позитивни мисли и мили, сладки котенца. Така и вашият блог ще получи повече популярност и съответно повече посетители, които могат да се превърнат във ваши гости. Освен това, вашите материали, могат да бъдат цитирани и от други автори, които според всички правила на авторството са длъжни да споменат източниците и така отново се стига до вас и вашия блог.

6. Показвате пред вашите гости, че те професионалисти.

Много важно е в блога си да публикувате и теми свързани с вашата сфера на дейност. Така съветват всички маркетолози и блогъри. Пишете за вас, за работата ви и за нещата, които можете и знаете. По този начин вие показвате, че разбирате от работата си и сте достатъчен капацитет, за да може бъдещите ви гости да ви се доверят. Давайте им съвети, как да избегнат грешки, които сте забелязали, че често се пренебрегват от тях. Също така, помогнете им с  упътвания и съвети как да преминат през процесите на резервация или за тънкостите по пътя към хотела ви. Всичко това ще се възприеме много добре и най-вече може да ви спести време при комуникацията с клиентите.

7. Изграждане на база данни с мейли на клиенти.

Какъв по-хубав начин да напомните за себе си на вашите почитатели и лоялни клиенти от това да им изпратите един мейл с няколко нови статии от блога. Така със сигурност няма да досадите, но същевременно ще поддържате интереса на хората към вас.

Един съвет: Задължително интегрирайте поле, в което доволните читатели да оставят своя мейл. Оставям решението дали да започнете списването на блог към хотела на вас. Надявам се все повече хора да се убедят в ползата от това и така да направим интернет пространството пълно с полезно съдържание за нашите гости. Нека напомня, че авторството е задължително!

Share & Enjoy 🙂

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Facebook забранява изкуственото харесване на страници.

Много често се случва, когато си скролвате из Facebook  да попаднете на…
Прочитане на статията

6 работещи психологически трика за стимулиране на директните резервации

Някои хотели просто продават повече от други, въпреки, че не ги превъзхождат.…
Прочитане на статията

Реклама във Фейсбук – за и против аутсорсването и?

Със сигурност това е въпрос, който много от вас си задават. Какви…
Прочитане на статията

11 бързи начина да повишим organic reach във Facebook

Откакто Facebook промениха алгоритъма, на newsfeed-а много от постовете ни остават скрити…
Прочитане на статията

5 стъпки за 100% ефективно справяне с оплаквания на гости

В този материал ще ви покажа една техника за справяне с оплаквания…
Прочитане на статията

Защо трябва задължително да работим с Травъл блогъри?

Травъл блогърството не е много разпространено в България, не и колкото блоговете…
Прочитане на статията