Как да накараме служителите ни да се чувстват супер на работното място

Когато работим в сферата на услугите и то в сфертата на хотелиерството ни е пределно ясно, че трябва да умеем да работим отлично с хора. В това число влиза и екипа, с който успяваме да предоставим услугите на хотела ни. Умелото ръководене на нашите колеги е голяма част от бизнеса. Успеем ли да задържим най-добрите кадри в екипа ни достатъчно дълго, за да не се налага безкрайно текучество на персонал значи сме успели да направим едно постоянно високо ниво на услугата в хотела. Ето няколко съвета как да се грижим за хората, с които работим и как да не позволяваме те да останат недооценени.

1. Питайте ги какво искат

Това е най-лесният и ефективен начин за комуникация с колегите ни. Използвайте възможността да разговаряте с тях искрено и да ги питате какво искат от работата си, какви са очакванията им и всички позитиви и негативи. Приемайте всичко спокойно и разсъждавайте преди да отговаряте или да взимате крайни решения. Опитайте се да се покажете добър слушател и да се постараете да вникнете в думите им. Това ще покаже на служителите ви, че са ценени и уважавани и ще извади от тях най-доброто, на което са способни.

2. Възможност за развитие

как да управляваме персонала си правилноКогато отиваме на нова работа едно от най-важните неща, от които се интересуваме е възможността за кариерно развитие. Постарайте се да покажете и най-вече докажете на екипа си, че винаги има шанс всеки добре представящ се служител може да бъде поощрен и неговата работа се следи и бива оценявана подобаващо. Винаги при интервюта с нови потенциални членове на екипа ни обичам да давам примери с наши служители, които са успели да се изкачат по стълбицата само с качества и много усърдна работа.

3. Давайте бонуси

Това е най-простият и лесен начин да направите хората от екипа си щастливи. Гледайте на бонусите, като на нещо, което е задължително в един екип. Не е казано те да бъдат парични, може да са и под друга форма, но е хубаво да съществуват, с цел да стимулирате служителите си да показват най-доброто, на което са способни. Аз лично имам практика да подарявам на всеки служител почивка, в някой от хотелите ни, като всеки води със себе си и роднина или приятел. Така посещавайки някой от другите хотели, те виждат нивото на работа там, освен това се получава и едно сплотяване на екипа и комуникацията в различните ни обекти се подобрява значително. Друг метод, който използваме е парични бонуси. Раздаването им е със строго определени критерии и се задава в началото на годината. Основните 4 критерия са: а) оценката на управителя, б) оценката получена от гостите в) личната ми оценка и последно г) оценката на колегите. На тази база се формира нещо като класация и се разпределят предварително зачислените суми на всички. Така се получава и въртележка и почти винаги всеки от хората получава поне в 1 месец от годината голям паричен бонус.

4. Сигурност

Едно от най-важните неща за всеки, който работи при нас и същевременно една от най-големите отговорности, които имаме към тях. Стараем се да осигурим спокойствието им, като им покажем, че за нас е от изключителна важност те да са спокойни за работата си, така те ще могат без напрежение да изпълняват задачите си и процеса да е безупречен.

5. Подкрепяйте инициативи на служителите ви

Често някой от екипа ви има лични амбиции в някоя сфера. Постарайте се да ги подкрепяте и да давате личен пример на останалите служители. Когато някой от служителите е заклет природозащитник и участва в подобни събития и каузи използвайте хотела и промотирайте каузата му. Вземете и вие участие в някое от събитията и покажете социална отговорност към него и към страстта му. По този начин ще докажете, че личното щастие и спокойствие на хората, с които се виждате всеки ден е от голямо значение за вас.

6. Ефективна комуникация

Старайте се да не губите диалога с хората, които ви носят парите. Служителите ви са тези, които общуват с клиентите най-често и те са тези, които знаят най-добре какво се случва в хотела. Водете периодично срещи с тях и се вслушвайте в думите им и приемайте съветите и идеите им. Така ще ги стумилирате да бъдат креативни и да показват проблемите, които вие не забелязвате, вместо да ги неглижират. Страхотен начин да подобрите обслужването и същевременно да покажете, че цените мнението на всеки един ваш служител.

7. Изненади

Организирайте неочакван  тийм билдинг или подарете нещо за рождения ден на колегата ви, което той не е очаквал. Опитайте се да вникнете в животите на тези хора извън работата и използвайте техните слабости, за да ги направите една идея по-щастливи на работното им място.

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

TripBarometer 2015: 5 основни тренда при пътуващите през 2015 г.

TripAdvisor излиза с много полезна информация, която се отнася за настроенията и…
Прочитане на статията

7 причини да поддържаме блог

Списването на блогове е една много подценявана стратегия от маркетолозите на хотелите…
Прочитане на статията

Защо трябва задължително да работим с Травъл блогъри?

Травъл блогърството не е много разпространено в България, не и колкото блоговете…
Прочитане на статията

Как да спечелим от безплатен Wi-fi

Това е една много подценявана от хотелиерите техника за събиране на допълнителна…
Прочитане на статията

7 бързи съвета как да привлечем повече онлайн ревюта

Онлайн репутацията на всеки бизнес е от огромно значение. Надали е нужно…
Прочитане на статията

Често употребяван жаргон в бизнеса

Често употребяваме някои термини и жаргони в работата си и е полезно…
Прочитане на статията