Ревютата от гости – супер оръжие за контент маркетинг стратегията ни.

Използването на контент маркетинг в нашият маркетинг микс е жизненоважен елемент за доброто класиране на сайта ни в търсачките. През послените години контент маркетинга се превърна в синоним на SEO оптимизация и по тази причина е задължителен елемент от цялостното присъствие на хотела ни онлайн. След последните ъпдейти на Google съдържанието, което е създадено от потребителите придоби огромна роля в доброто класиране на нашия сайт. В доминираните от OTA резултати на Google хотелските сайтове успяват все по-трудно да се промъкнат, а именно с подобна стратегия е възможно това да бъде постигнато.

Онлайн репутацията на хотелите също е силно влияещ елемент в голямата игра за топ позициите в търсачката гигант, а хубавата новина е, че все повече хотели отделят внимание на този аспект и започват да се грижат за доброто си име в интернет пространстовото. Именно ревютата на гостите са компенент, който обединява две от най-важните неща за една отлична SEO оптимизация.

Ревютата на гостите са спечелено съдържание и по тази причина трябва да ги стимулираме!

Съдържанието бива няколко вида – спечелено, притежавано от нас или платено. Най-ценно за нашите позиции определено е спечеленото такова, а най-добър пример за това са ревютата, които гостите публикуват за нас. Много важно е да успеете да накарате гостите да пишат нещо за вас. Дали ще е в социалните мрежи или в някой специализиран сайт за ревюта няма значение. Добре е това да бъде и на вашия сайт, ако имате книга за гости. Подобно съдържание дава огромна тежест на класирането ви, защото бранда ви става известен и печели вниманието на потребителите.

Споменаването на вашия бранд, дори без линк повишава класирането ви!

Една много полезна особеност на ревютата е, че много често при написването им от гостите се използва името на вашия хотел или иначе казано вашият бранд. Споменаванията на бранда онлайн са изключително силен инструмент за повишаването на доверието на търсачките във вашия сайт. Тук много важен елемент е да обвържете бранда си с вашият уебсайт, но това е тема на отделно писание :). Въпросът беше, че споменаванията на името на хотела ви, дори и без поставянето на линк е важно и помага за доброто класиране, даже много помага. Стимулирането на употребата на на името на хотела не е лесно, но не е невъзможно :).

Не подценявайте социалните мрежи!

Оценките и ревютата в социалните мрежи не са толкова мощни като фактор за класиране, както реютата по другите сайтове, но не са и невидими. Контролирайте присъствието си и следете са коментари и там. Бъдете там, където са и вашите гости. Отговаряйте на ревютата и стимулирайте хората да се превръщат в адвокати на вашия бранд. Няма по-силен ход от това хората да рекламират вас, а за да стане това трябва да бъдете безупчерни в услугата, която предлагате!

Като заключение може да се каже, че ревютата от гостите са изключително силен елемент от вашия маркетинг план и трябва да насочите усилията си да печелите възможно най-много такива. Всяко ревю играе на 3 фронта:

1. Помага за довериете на гостите към вашият хотел.

2. Помага много за SEO оптимизацията на вашия сайт.

3. Помага изключително много за подобряването на цялостната ви онлайн репутация.

По всички правила на създаването на съдържание в края на статията трябва да сложим някакъв призив да се свържете с нас и ние да направим чудеса за вашия бизнес, обаче ние няма да слагаме такъв призив, защото сме много готини 🙂 Недейте да ни пишете защото ни е много жега и на малко хора в офиса в момента им се работи :))))))

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

7 причини да поддържаме блог

Списването на блогове е една много подценявана стратегия от маркетолозите на хотелите…
Прочитане на статията

Какво предпочитат гостите. Проучване на hotels.com

През 2014 г. hotels.com обяви резултати от свое проучване, което класира най-желанието…
Прочитане на статията

Перфектното обслужване според отличниците Ritz-Carlton.

Много често в нашия бизнес да предоставиш една хубава сграда не е…
Прочитане на статията

12 съвета за мейл кампания, която продава

Въпреки въртящото се в пространството твърдение, че мейл кампаниите са умрели, или…
Прочитане на статията

Какви специални пакети гостите намират за специални и купуват най-много.

Специалните пакети и оферти от дълги години са една от основните примамки…
Прочитане на статията

[Част 2] Пълно Pinterest ръководство

В първата част на статията ви запознах с основните функционалности на социалната…
Прочитане на статията