Какво да избягваме в нашите празнични мейл кампании.

Сезонът на празниците наближава, а с него и възможността да постигнем максимална заетост в хотела. Всички искат да избягат от големите градове и да прекарат Коледа или Нова година на ново място с приятели. Тогава идва и работата на маркетьорите да измислят начин, техният хотел да стане звездата в търсенето. Една голяма част от нас използват мейл маркетинга като основен канал за продажби и именно по тази причина ще ви дам няколко съвета, какво да избягвате, когато планирате кампаниите си.

1. Липсата на маркетинг план за празниците.

Започваме с най-важната крачка. Изгответе план за действие и то бързо, защото празниците вече са тук, колкото и да ви се струват далеч. Съберете екипа и обмислете пътя, по който ше поемете тази година, като задължително включите и мейл маркетинга в играта. Няколко идеи за други посоки, по които може да поемете са:

  • направете специален темплейт за своя Коледен или Новогодишен мейл до клиентите
  • изгответе специална страница в сайта, която да е с празнични мотиви
  • запишете някое готино видео на вас или на някой фотогеничен от екипа ви с поздрави за предстоящите празници
  • подгответе визуални материали за всички социални канали, които използвате.

Всичките тези идеи, може да реализирате лесно и най-вече може да използвате във вашия мейл маркетинг. Няма лошо да изпратите мейл с някое свежо и позитивно видео послание до госитите си или някои вдъхновяващ колаж, например от партито на миналата Коледа.

2. Използвайте мейл лист, който да е таргетиран

Има стотици варианти да се сдобием със значителни количества мейли и то бързо. Това е изключително вредна техника и най-често тя просто не работи. Винаги съм казвал, че е по-добре да имаме 200 човека, които да направят резервация, когато им изпратим мейл, отколкото 200 000, които да изтрият съобщението ни или да ни докладват за спам. Проблема е в това, че когато изпратим рекламно съобщение на аудитория от 200 000 души, огромна част от тях са незаинтересувани, а разходите ни, за да осъществим тази кампания за значително по-големи от тези за изпращането на 200 мейла. Изводът е че трябва много добре да таргетираме мейлите си и да се стараем да имаме възможно най-много информация за всеки един потенциален или минал наш гост. От какво се интересува, кога ни е постил, неговите имена и град на местожителство, дори браузъра или мейл клиента, който използва. Това ще направи трагетирането много по-точно и с много по-голям шанс за бъдеща резервация. Когато разделим мейл листите си на клиенти, които са ни посетили на Коледа и отделен за тези посетили ни на Нова година, ние ще можем да изпратим 2 различни мейла, подканващи ги да се запишат първи на преференциални условия.

3. Не забравяйте мобилните устройства.

Според последните проучвания (в световен мащаб) около 40% от хората отварят мейлите си на телефон или таблет. Това ни задължава да правим всичките си мейл кампании мобайл френдли и да позволим на клиентите си да навигират лесно и удобно през телефоните. Ето няколко съвета, които трябва да изпълните задължително преди да натиснете бутона „Изпрати“:

  • Направете темплейта на мейла mobile friendly
  • Направете landing page-a удобен за навигиране през мобилни устройства
  • Направете процеса по резервацията удобен и през мобилен телефон

Това гарантирано ще повиши шанса мейлите да бъдат с висок ROI и кампанията ви да се изплати, като продадете повече стаи.

4. Използвайте и други методи за Директен маркетинг

Не се осланяйте само на мейл маркетинга, а го комбинирайте и с други подходи. Например не е лоша идея да изпратите същите послания и на картичка, директно до най-лоялните ви клиенти. Това ще спести много пари и усилия и ще донесе голям ефект – Доказано.

5. Избягвайте клишетата в мейлите

Всеки мрази да го засипва една и съща информация и едни и същи клишета по Коледа и Нова година. Избегнете да станете поредната досадна реклама за Коледа и използвайте нещо оригинално. Не залагайте на това, на което залагат всички, отличавайте се и така ще спечелите повече внимание от гостите си.

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

TheBookingTruth – новият проект на booking.com

Новото отроче на booking.com е факт. Специализиран сайт, създаден да бори едно…
Прочитане на статията

12 празнични Facebook игри, които може да направите за 15 минути

Сезона на празниците наближава, а с него идват и големите промоции и…
Прочитане на статията

Защо не трябва винаги клиентът да е прав!

Във всеки бизнес в сфертата на услугите, максимата "Клиентът винаги е прав"…
Прочитане на статията

Статистика за онлайн резервациите според вида устройство.

Технологиите навлезнаха в туристическата индустрия с пълна сила. Напоследък наблюдаваме огромно засилване…
Прочитане на статията

Няколко реплики забранени пред гостите

Често ни се налага да се оправдаваме, а по нашите ширини това…
Прочитане на статията

5 стъпки за 100% ефективно справяне с оплаквания на гости

В този материал ще ви покажа една техника за справяне с оплаквания…
Прочитане на статията