Какво да избягваме в нашите празнични мейл кампании.

Сезонът на празниците наближава, а с него и възможността да постигнем максимална заетост в хотела. Всички искат да избягат от големите градове и да прекарат Коледа или Нова година на ново място с приятели. Тогава идва и работата на маркетьорите да измислят начин, техният хотел да стане звездата в търсенето. Една голяма част от нас използват мейл маркетинга като основен канал за продажби и именно по тази причина ще ви дам няколко съвета, какво да избягвате, когато планирате кампаниите си.

1. Липсата на маркетинг план за празниците.

Започваме с най-важната крачка. Изгответе план за действие и то бързо, защото празниците вече са тук, колкото и да ви се струват далеч. Съберете екипа и обмислете пътя, по който ше поемете тази година, като задължително включите и мейл маркетинга в играта. Няколко идеи за други посоки, по които може да поемете са:

  • направете специален темплейт за своя Коледен или Новогодишен мейл до клиентите
  • изгответе специална страница в сайта, която да е с празнични мотиви
  • запишете някое готино видео на вас или на някой фотогеничен от екипа ви с поздрави за предстоящите празници
  • подгответе визуални материали за всички социални канали, които използвате.

Всичките тези идеи, може да реализирате лесно и най-вече може да използвате във вашия мейл маркетинг. Няма лошо да изпратите мейл с някое свежо и позитивно видео послание до госитите си или някои вдъхновяващ колаж, например от партито на миналата Коледа.

2. Използвайте мейл лист, който да е таргетиран

Има стотици варианти да се сдобием със значителни количества мейли и то бързо. Това е изключително вредна техника и най-често тя просто не работи. Винаги съм казвал, че е по-добре да имаме 200 човека, които да направят резервация, когато им изпратим мейл, отколкото 200 000, които да изтрият съобщението ни или да ни докладват за спам. Проблема е в това, че когато изпратим рекламно съобщение на аудитория от 200 000 души, огромна част от тях са незаинтересувани, а разходите ни, за да осъществим тази кампания за значително по-големи от тези за изпращането на 200 мейла. Изводът е че трябва много добре да таргетираме мейлите си и да се стараем да имаме възможно най-много информация за всеки един потенциален или минал наш гост. От какво се интересува, кога ни е постил, неговите имена и град на местожителство, дори браузъра или мейл клиента, който използва. Това ще направи трагетирането много по-точно и с много по-голям шанс за бъдеща резервация. Когато разделим мейл листите си на клиенти, които са ни посетили на Коледа и отделен за тези посетили ни на Нова година, ние ще можем да изпратим 2 различни мейла, подканващи ги да се запишат първи на преференциални условия.

3. Не забравяйте мобилните устройства.

Според последните проучвания (в световен мащаб) около 40% от хората отварят мейлите си на телефон или таблет. Това ни задължава да правим всичките си мейл кампании мобайл френдли и да позволим на клиентите си да навигират лесно и удобно през телефоните. Ето няколко съвета, които трябва да изпълните задължително преди да натиснете бутона „Изпрати“:

  • Направете темплейта на мейла mobile friendly
  • Направете landing page-a удобен за навигиране през мобилни устройства
  • Направете процеса по резервацията удобен и през мобилен телефон

Това гарантирано ще повиши шанса мейлите да бъдат с висок ROI и кампанията ви да се изплати, като продадете повече стаи.

4. Използвайте и други методи за Директен маркетинг

Не се осланяйте само на мейл маркетинга, а го комбинирайте и с други подходи. Например не е лоша идея да изпратите същите послания и на картичка, директно до най-лоялните ви клиенти. Това ще спести много пари и усилия и ще донесе голям ефект – Доказано.

5. Избягвайте клишетата в мейлите

Всеки мрази да го засипва една и съща информация и едни и същи клишета по Коледа и Нова година. Избегнете да станете поредната досадна реклама за Коледа и използвайте нещо оригинално. Не залагайте на това, на което залагат всички, отличавайте се и така ще спечелите повече внимание от гостите си.

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

7 скрити контент маркетинг идеи за туризма

Контент маркетингът е едно от най-важните пера в маркетинг стратегията на вашия…
Прочитане на статията

Facebook забранява изкуственото харесване на страници.

Много често се случва, когато си скролвате из Facebook  да попаднете на…
Прочитане на статията

6 съвета как да използвате маркетинг чрез съдържание, който да продава!

Напоследък все повече се говори за маркетинг чрез съдържание или така нареченият…
Прочитане на статията

Facebook ръководство за хотели.

Една по-рядко засягана тема в нашия блог е Facebook. Причината е, че…
Прочитане на статията

Как да маркетираме Генерация Z – бъдещите ни гости.

Всяко поколение има своите особености и маркетолозите заедно с психолози правят непрекъснати…
Прочитане на статията

Защо трябва задължително да работим с Травъл блогъри?

Травъл блогърството не е много разпространено в България, не и колкото блоговете…
Прочитане на статията