6 работещи психологически трика за стимулиране на директните резервации

Някои хотели просто продават повече от други, въпреки, че не ги превъзхождат. Само да вметна, че всички хотели, които менажираме имат този „проблем“ :P. Въпреки някои недостатъци, които всеки притежава – те просто са пълни. Как се получава това нещо? Всички се питат  непрекъснато докато забърсват праха от поредната стая, която и тази вечер ще е празна.

Цаката на нещата не е толкова далеч и лесно и бързо може да се направи, така че да работи за вас. Просто някои маркетинг отделя спят, топло им е или чакат нещата сами да се случат, което почти никога не работи в ползва на крайния финансов резултат.

Продажбите са в голямата си част психология. Психология, която маркетинг експертите трябва добре да познават и да използват в техен плюс. В настоящия текст ще покажем 6 безспорно работещи трика, как да подобрите директните резервации през вашия сайт, който задължително трябва да има панел за онлайн резервации! Някои от триковете са чисто психологически, а други са просто стари и изпитани номерца в бранша. Между другото голяма част от идеите е почерпена от сайта за онлайн резервации booking.com. Просто техните похвати са топ ниво и не случайно са лидери в своя бранш!

1. Създайте емоция в гостите

Започваме с може би най-трудния за постигане съвет. Да накараш човек да изпитва емоция само гледайки твоя сайт, например е много трудна задача, но не и неосъществима. Огледайте се в гостите си и преценете защо те идват във вашия хотел. Какво търсят и от какво имат нужда. В момента, в който си отговорите на тези елементарни въпроси, вие вече ще можете да ги докоснете онлайн. Използвайте снимки, видеа и послания, които те търсят когато са при вас. Използвайте реални хора в кадрите, не някои напудрени красавици и красавци, защото тогава нещата не са истински! Възползвайте се да им предложите това, което те търсят на място в хотела ви онлайн на вашия сайт. Не забравяйте, че крайната ви цел е да ги накрате да се купят вашите услуги, така че постарайте се да обвържете двете неща и така да направите избора им лесен и бърз.

2. Създайте чувство за спешност.

Тук признаваме, че booking.com се справят чудесно! Използвайте фрази като:

– Остават само 3 стаи за посочените от вас дати!

– Последен шанс да резервирате с …% намаление!

– В следващите 24 часа резервирате и получавате подарък!

– Само първите 10 резервирали ще получат премиум стаи!

Друг страшно работещ трик е да създадете часовник тип тези в сайтовете за колетивно пазаруване. Пускането на подобни промоции ограничени от времето създават чувство за спешност, което подтиква хората да взимат бързи и емоционални решения. Тази опция може да се използва само за определени промоции, а не за rack rate цените!

3. Настройте формите да са със съдържание по подразбиране

Какво искаме да кажем? Настройте полетата с данни, които хората най-често попълват. Например в полето брой гости (възрастни) оставете в полето числото 2. Най-често стаите са за двама възрастни и това ще спести на попълващия 1 излишно действие. Хората обичат да попълват възможно най-малко информация и попълването да не отнем много време. Колкото повече време им спестите, толкова по-голяма вероятност има те да завършат резервацията до край!

4. Дайте на гостите да разберат колко е лесно да направят резервацията!

Нещо, което лесно може да направите. Просто сложете лента, която да показва колко стъпки остават. Направете стъпките лесни, бързи и удобни. Също така в самото начало на процеса по резервация се постарайте да бъде точно посочено колко стъпки остават и колко време ще отнеме на госта да попълни формите! Тази информация също е много полезна при решението на госта да резервира!

5. Използвайте доказателства от други гости!

Напоследък често се говори за феномена FOMO (fear of missing out). Нещо, на което трябва да се обърне внимание. Какво е това FOMO? Много точен пример за това е отново една от функциите на booking.com. Виждали ли сте текста „Последната резервация за този хотел е направена преди 1 час!“ или „5 човека резерваираха този хотел през последните 24 часа“. По този начин показвате, че хората наистина са се доверили на услугите ви!

6. Намалете вината от покупката.

Госта е направил резервация вече, но това не е повод за безкрайна радост. В днешно време повечето хотели с цел да привлекат повече резервации правят много гъвкави политики за анулации и промени по резервациите. При повечето хора, които пазаруват онлайн, след покупката се появява момента на вина, особено когато получат документа за плащане. Не случайно гигант като Apple никога не изпраща фактура или документ за плащане веднага след покупката. Забавянето от няколко дни омекотява вината от покупката и шанса за отказа веднага след резервацията драстично намалява! Това важи особено при по-емоционалните покупки в последния момент. Именно по тази причина веднага след резервацията изпратете на госта потвърдителен мейл с информация за хотела, а бележката забавете с 2 дни! В този момент е много готина идея да изпратите на госта възможност да сподели факта, че е направил резервация във вашия хотел. Споделянето на тази „новина“ допълнително гарантира факта, че последващия отказа е малко вероятен. Надали някой ще се похвали пред приятелите си, че е направил резервация в хотела и след това ще се откаже от нея!

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Как да спечелим от безплатен Wi-fi

Това е една много подценявана от хотелиерите техника за събиране на допълнителна…
Прочитане на статията

7 скрити контент маркетинг идеи за туризма

Контент маркетингът е едно от най-важните пера в маркетинг стратегията на вашия…
Прочитане на статията

10 начина да популяризираме #Hashtag игри със снимки в социалните мрежи.

Последната мода в социалните мрежи е използването на #Hashtag-ове. Те се използват…
Прочитане на статията

7 бързи съвета как да привлечем повече онлайн ревюта

Онлайн репутацията на всеки бизнес е от огромно значение. Надали е нужно…
Прочитане на статията

Интересни идеи за линк билдинг за хотели

Линк билдинг процеса е с голяма тежест при SEO оптимизация на сайта…
Прочитане на статията

Какво да избягваме в нашите празнични мейл кампании.

Сезонът на празниците наближава, а с него и възможността да постигнем максимална…
Прочитане на статията