Защо трябва задължително да работим с Травъл блогъри?

Травъл блогърството не е много разпространено в България, не и колкото блоговете за кулинария, но все пак има доста сполучливи блогове, които с удоволствие четем. Също така има и блогове, които са за България, но преведени на английски и се посещават изключително от чужденци, които се интересуват от пътешествия в България. За огромно съжаление в България хотелите и туроператорите подценяват силата на блогърите и не използват възможностите за партньорство с тях.

Какви са позитивите от работата ни с Травъл блогъри

1. Всичките блогъри имат своя специфична аудитория, която чете написаното от тях и най-вече му се доверява. Тяхното влияние сред пътуващите е огромно и думата им струва колкото рекламния ви бюджет за месец напред. Ревютата, които те пишат са автентични и успяват да доловят духа на вашата услуга.

2. Огромното им влияние се прехвърля и в социалните мрежи. Трафикът и лийдовете, които едно по-често споменаване на бранда ви в социалните мрежи може да донесе е отново несравнимо. Все пак говорим за хора, които са с авторитет сред пътуващите, които от своя страна са вашия таргет.

3. Блогърите освен да пишат, много често могат и да снимат и то прекрасно. Много от блоговете съдържат прекрасни снимки на обектите, които те посещават. При условие, че имате с какво да се похвалите, не е зле да им го покажете. Снимките, както знаем са изключително мощен инструмент за реклама на вашият хотел, така че една допълнителна фотосесия никога няма да е излишна

4. Блогърите са много сплотено общество. Обратно на всичко възприето в България, травъл блогърите са много близки и много често споделят съдържанието на колегите си, което разширява неговия обхват неимоверно. Използвайки услугите на един добър блогър вие достигате до още по-голяма маса чрез неговите колеги.

5. Не на последно място е хубаво да знаете, че блоговете за пътешествия имат много посетители на месечна база и една статия за някоя посетена забележителност или преживяване околко вашия хотел може да ви спечели един изключително релевантен линк.

Как да спечелим готини и релевантни линкове за сайта на нашия хотел може да прочетете в тази статия!

Използването на травъл блогъри за реклама на хотела ви е изключително мощен инструмент. Контент маркетинг стратегиите ви задължително трябва да са насочени именно в тази насока и да се концентрират в откриването и предразполагането на подобни блогъри да споделят от първа ръка своите преживявания.

Ще споделим няколко полезни съвета, които трябва да знаете преди да започнете да интегрирате този ход във вашата контент маркетинг стратегия:

1. Открийте най-влиятелните блогъри и установете контакт с тях. Как можем да разберем дали един блогър е добър и дали инвестицията в работата ни с него ще ни се отплати? Отговорът е лесен – просто ни потърсете, ние ги познаваме 🙂

2. Не прекалявайте. В повечето случаи препоръчваме да се работи с няколко блога активно и още няколко допълнително. Резултатите от публикуването на хотела ви в блоговете за пътешествия ще са видими и желанието ви да се задържите на гребена на вълната може да изиграе лоша шега.

3. Постарайте се да покажете тънкостите на вашата услуга на блогърите. Поканете ги на гости и им предложете уникално изживяване, за което ще си струва те да напишат някой друг ред. Не ги сливайте с тъплата, защото те са печени пътешественици и очакват нещо повече от обикновеното.

4. Не ги пресирайте и не изисквайте от тях. Голяма грешка е да се опитвате да подложите на контрол съдържанието, което блогърите продуцират. Оставете ги да творят, като ако искате полезно и положително мнение от тях просто се постарайте да им покажете една отлична хотелска услуга, ориентирана към гостите.

В заключение отново ще ви препоръчам тази невероятно работеща стратегия за реклама на хотела ви пред много таргетирана публика и то на не много висока цена. Ако желаете ние да свършим цялата работа и вие просто да четете добрите отзиви за вашия хотел и да печелите готините линкчета бързо се свържете с нас.

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Реклама във Фейсбук – за и против аутсорсването и?

Със сигурност това е въпрос, който много от вас си задават. Какви…
Прочитане на статията

Перфектното обслужване според отличниците Ritz-Carlton.

Много често в нашия бизнес да предоставиш една хубава сграда не е…
Прочитане на статията

8 статистики, които ви трябват за да доставяте на гостите си супер обслужване!

Обслужването в хотелите винаги е сред топ 3 критерия за избор на…
Прочитане на статията

5 стъпки за 100% ефективно справяне с оплаквания на гости

В този материал ще ви покажа една техника за справяне с оплаквания…
Прочитане на статията

Инструмент отчитащ скоростта на безжичния интернет в хотелите!

От известно време съществува един прекрасен инструмент, който онлайн отчита скоростта на…
Прочитане на статията

7 причини да поддържаме блог

Списването на блогове е една много подценявана стратегия от маркетолозите на хотелите…
Прочитане на статията
 1. Отговор

  Чудесна статия за умни хора! Браво.

  • Rossi
  • октомври 27, 2015
  Отговор

  Много интересна статия. Аз съм травъл блогър с блог на английски и имам доста статии за България. При последното си посещение в родната страна се свързах с няколко организации за информация и сътрудничество, но не получих отклик. Да се надяваме, че ролята на травъл блогър ще става по-популярна и оценена.

  • Отговор

   Благодаря за включването, Роси. Неминуемо ролята на травъл блогърите ще придобие по-голяма популярност и в България, така, както е по света. Отделно според нашия опит хората, които отделят от свободното си време, за да пишат са и много готини 🙂