Какви специални пакети гостите намират за специални и купуват най-много.

Специалните пакети и оферти от дълги години са една от основните примамки за туристите. Много пътуващи са верни дълги години на един и същи хотел, но при наличието на интересни бонуси и отстъпки към някой пакет не е изключено да кривнат от правия път към конкуренцията. Допълнително интересен факт е, че според проучване на Google 52% от туристите ще посетят сайта на хотела, след като първо са видели оферта за него в някой OTA (Online Tour Agent). Няма по-бърз път да ги спечелим, освен ако не им предложим нещо в повече. Точно за това нещо в повече ще са и следващите редове.

Идеите, които споделяме са плод на нашия опит, като някои от тях са приложими във всички обекти, с които работим, а други само в част от тях. Нашият съвет е преди да инвестирате в изготвянето и промотирането на подобни пакети внимателно да направите проучване сред вашата аудитория какво ще и се хареса. Проучванията са излючително подценен фактор при изготвянето на политиките за продажби на хотелите, което води до катастрофални последици в много от случаите.

1. Пакети с отстъпки за местни забележителности/събития

Голям бонус е да успеете да се доберете до културен календар на общината, който да промотирате. Обикновено общината го изготвя, но рядко го разпраща на хотелите и местата за настаняване, така че научете се да си го искате. На база този календар може да изготвите специални предложения с включени билети за тях. Ако може да договорите отстъпки ще е още по-приятно. Оглеждайте се за концерти, събори, спортни мероприятия и други подобни. Добре е в пакетите, които включват билет за събиието да включите и транспорт, защото в повечето случаи хората, които ще се възползват предпочитат всичко да им е уредено и да не се притесняват за всеки компонент от пътуването си допълнително. В тази точка включваме и билети за музеи, археологически обекти, природни паркове или подобни, като също са известни в региона ви. За радост в България билетите за културните и исторически забележителности са със символични цени и по тази причина спокойно може да си позволите да поемете цената при един по-дълъг престой на госта.

2. СПА

СПА туризма набира все по-голяма сила в България и това се доказва от специализираните СПА дестинации. За радост голяма част от тях се справят добре и продължават да развиват този луксозен туризъм. Друга тенденция е СПА услугите да стават все по-достъпни и за бюджетни пътувания, което разширява обхвата им неимоверно. Наблегнете на пакети с включени СПА екстри, според възможностите на вашия обект. Нашият съвет е да внимавате какво промотирате за СПА и какво за уелнес. Боравенето с подобни послания трябва да е изключително прецизно, за да нямаме проблеми 🙂

3. Безплатна нощувка

Безплатната нощувка е силно притегателна за туристите. При престой от по-голям брой нощувки може да предлагате и 1 безплатна нощувка. Отличен маркетинг трик за привличане на повече внимание към вас. Допълнително тази екстра подтиква гостите да избират дълги пакети, което е изцяло във ваша полза.

4. Безплатно закуска/обяд/вечеря

Според нас това е вторият най-примамлив трик за повече резервации. Направете пакет с 1 безплатна вечеря, която да е тематична или предложете безплатно закуски за времето на целия престой на гостите. Безплатните закуски не са нещо ново за България, тъй като се предлагат в по-голяма част от хотелите ни, но може да подсладите офертата, като направите закуската да е в леглото! Това се харесва на много голяма част от хората, особено такива, които са дошли при вас с цел почивка!

5. Бонус точки за лоялни клиенти

Винаги сме казвали, че е много по-евтино да накараме един турист да се върне в нашия хотел, отколкото да накараме някой, който не е идвал да ни посети. Именно тогава в употреба можем да вкараме и програмите за лоялност. Изготвянето на подобна програма отнема много труд и усилия, но те се изплащат доста бързо. Може да направите пакети с допълнителни бонус точки или такива, които удвояват точките при определен престой. Така събуждате чувството за състезание и хората ще се радват да участват, с цел да достигнат определен брой точки, които да монетизират.

6. Безплатни екстри в хотела

Това вече зависи изцяло от хотела. Най-много се харчи безплатният интернет и безплатните забавления, като тенис, боулинг, пейнтбол, фитнес, видео игри и други. Включете възможно най-много подобни екстри, като може да ги разделите и в различни пакети. Много зависи от възможностите, които имате, за да ги реализирате успешно.

Това според нас са основните начини за привличане на повече клиенти, които са приложими в по-голяма част от хотелите в България. Разбира се, винаги трябва да се съобразяваме с особеностите на нашата аудитория и местоположение. Успех в продажбите 🙂

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Go green :)

Обичаме земята, на която живеем. Обичаме природата, която ни заобикаля, а колко…
Прочитане на статията

7 начина да привлечем последователи в Гугъл +

Имате ли страница на вашия хотел в Гугъл +? Надявам се това…
Прочитане на статията

Сигурността на гостите с увреждания!

Повечето от съвременните хотели от по-висока категория са пригодени за хора с…
Прочитане на статията

Инструмент отчитащ скоростта на безжичния интернет в хотелите!

От известно време съществува един прекрасен инструмент, който онлайн отчита скоростта на…
Прочитане на статията

10 начина да популяризираме #Hashtag игри със снимки в социалните мрежи.

Последната мода в социалните мрежи е използването на #Hashtag-ове. Те се използват…
Прочитане на статията

Защо не трябва винаги клиентът да е прав!

Във всеки бизнес в сфертата на услугите, максимата "Клиентът винаги е прав"…
Прочитане на статията