Сайтове, които всеки хотелиер трябва да следи. Най-пълният списък за сигурен успех!

Решихме да споделим един прекрасен списък със сайтове на тема хотелиерство и маркетинг, които следим и най-вече, от които черпим вдъхновение.

1. EHOTELIER.NET

Един от големите източници на полезна информация за браша. Освен новини и интересни статии за бизнеса, в онлайн изданието може да прочетете и полезни съвети и идеи за развитието на вашия хотел. От маркетинг и управление, през F&B и поддръжка. В сайта има включени съвети за всеки детайл на вашия хотел. Съветваме ви да следите блога по-често, тъй като статиите в един момент се премахват и се изисква абонамент, за да се четат стари материали. Удобен начин е да се абонирате за мейл бюлетина им и да следите ежедневно новите идеи, които извират от там.

Може да разгледате сайта от тук: http://ehotelier.com

2. HOSPITALITYNET.ORG

Един от най-добрите сайтове за креативни идеи и анализи за хотелиери. Определено там се появяват много полезни и иновативни идеи за мениджмънт и маркетинг. С удоволствие очакваме техните нови публикации, като в повечето случаи те са двигател на нашето вдъхновение. Отново има секции с новини и истории на едни от успешните мениджъри. Интересното там е, че много известни специалисти от бранша имат колонки и често публикуват реални случаи от практиката, които са ги научили на нещо ново, което те споделят с нас.

Линк към сайта има тук: http://www.hospitalitynet.org

3. TRAVELTRIPPER.COM

Travel Tipper е компания, която предлага услуги много подобни на H2C Marketing, а именно реклама и маркетинг в хотелиерството и туризма. С богатия опит, който притежават те споделят съвети и идеи, които са реализирали или в момента работят. Публикуват нови материали относително по-рядко, в сравнение с първите 2 източника, поради причината, че те са по-скоро фирма предлагаща конкретни услуги, а Ehotelier.net и Hospitalitynet.org са по-скоро медии.

TravelTripper може да разгледате от тук: http://www.traveltripper.com/blog/

4. SITEMINDER.COM

Още една агенция, която предлага решения за хотели. Също и много интересен блог с полезна информация и много готини съвети, които могат да ви помогнат да управлявате вашия бизнес по-добре и да бъдете конкурентни, дори на големите международни вериги. Отново се публикува по-рядко съдържание, защото това не е основната мисия на сайта, но статиите са много качествени и интересни. Заслужава си да се запишете за бюлетина им и всичко ново ще идва директно на вашия мейл.

Разгледайте блога от тук: http://www.siteminder.com/r/

5. SABREHOSPITALITY.COM

Поредното комплексно решение за вашия хотел, ако разбира се не предпочетете услугите на H2C Marketing. Sabre определено е един от големите играчи на пазара и предлага изключително много, полезно и най-вече разнообразно съдържание. Освен статии в блога, в сайта може да откриете интересни case studies, уебинари, изследвания и новини за бранша. Един от топ ресурсите, що се отнася до оперативно управление и маркетинг.

Блога на Sabre може да видите тук: http://www.sabrehospitality.com/resources/hotel-marketing-blogs

6. TRUSTYOU.COM

Отново блогът с полезна информация се гради около основната услуга, която е свързана с отзивите на гостите и техните анализи. Доста интересна услуга, която може да разгледате, а за да придобиете представа за нея може да прочетете и малко повече в блога. Статиите са свързани основно с отзиви, ревюта, онлайн репутация, анкети и социални мрежи, като отново честотата на публикуване не е толкова гъста, но пък си заслужава да се следи, ако държите вашият хотел да бъде изряден и да получава само хубави ревюта от гости онлайн!

Това е линк към блога: http://www.trustyou.com/blog/

7. HEBSDIGITAL.COM

Поредната агенция за дигитален маркетинг на хотели. Предлагат пълен пакет на услуги, от изграждане не сайт до продажби и channel management. Отново може да се каже, че публикациите им са по-рядко, но не е лошо да хвърляте по едно око на блога им. Определено имат доста богат опит, който често споделят с читателите си.

Линк към блога на Heb Digital: http://blog.hebsdigital.com

8. SNAPSHOT.TRAVEL

Страхотна услуга за хотели, която в един момент всеки ще трябва да използва, за да бъде конкурентен на пазара. Фирмата се занимава с обработка и анализ на BIG DATA. Информацията, която хотелите събират за своите гости (доброволно, разбира се), с цел да предосавят най-доброто обслужване и персонален маркетинг на гостите си. Отново е блог, който искаме да следим и го правим зорко, без да изпускаме материал, особено ако се интересувате от подобна тематика.

Линк към блога: http://blog.snapshot.travel

9. DUETTORESEARCH.COM

Поредната услуга за Revenue management, но с интересен блог. Рядко се публикуват материали, но почти няма такива, които да не сме чели. Темите са интересни и полезни.

Може да разгледате полезните материали от тук, но не забравяйте да видите и за текущи уебинари: http://duettoresearch.com/library/

10. NETAFFINITY.COM

Оставихме едно от новите ни открития и определено една от звездите на този списък за десерт. Това е сайт, който буквално не ни оставя време да си почиваме, когато реши да публикува ново съдържание. Всичките им материали са много интересни и полезни със страхотни идеи за всеки, който иска да изстреля своя бизнес и да се различава от останалите. Задължително трябва да го следите и най-добре ще е да се запишете за бюлетина им. Публикациите там са по-рядко, но както казахме са страхотни и заслужават вниманието ви. Това е и нашият любимец – сайт 🙂

Любимия ни блог може да видите тук: http://blog.netaffinity.com

11. HOTEL-ONLINE.COM

Един от най-богатите извори на знания и новини за хотелиери. Един от must have сайтовете, ако желаете да сте актуални и да следите тенденциите в Европа и Америките. Съветваме ви да се абонирате за бюлетина им, за съжаление се получава късно вечер и не е особено добре подреден и удобен за преглеждане, но често има интересни материали, които заслужават внимание.

Hotel-online е на адрес: http://www.hotel-online.com

12. HOTELEXECUTIVE.COM

Това също е един от най-полезните сайтове, които четем ежедневно. Той също е с възможност за абониране и предлага интересни материали за маркетинг и управление. Голям плюс е че и тук има много външни автори, които нон стоп публикуват страхотни истории и материали на база опит.

Ако искате да се запознаете със съдържанието на сайта може да използвате този линк: http://hotelexecutive.com

13. TNOOZ.COM

Щяхме да пропуснем един от най-четените сайтове за новини и анализи свързани с туризъм. Сайтът е с по-широк обхват и тематиката му не е конкретно хотелски съвети и анализи, но много често има интересни материали. Повечето публикации са новинарски, но ако искате да сте в крак с модата това е задължителен източник, който трябва да следите. За радост има възможност да се абонирате за тяхното съдържание. Имайте предвид, че дневно се публикуват над 15 нови материала.

Tnooz.com са на адрес:  https://www.tnooz.com

14. HOTELNEWSNOW.COM

Сайтът е основно новинарски за тенденциите в бранша и новостите около големите вериги, но често има и полезни инфографики и материали. Сайтът предлага ежедневен бюлетин и спокойно може да се запишете за него.

Може да разгледате сайта тук: http://www.hotelnewsnow.com

Разбира се, това не са всички сайтове, които следим и четем, но тук основно може да се намери информация за всичко свързано с хотела ви. За наша радост има и няколко сайта, които комбинират всички тези интересни материали и ги компилират на едно място с цел следенето на нови тенденции да бъде по-лесно. Подобни сайтове са:

1.  HOTELMARKETING.COM

Събира всичко, което се пише на тема маркетинг за хотели. Информацията се систематизира и ако желаете може да се абонирате за бюлетина им, който е ежедневен. Има и малко рекламни мейли, но не се забелязват, на фона на полезните и интересни неща, които изпращат всеки ден.

Може да посетите hotelmarketing.com на: http://www.hotelmarketing.com

 

Планираме да добавяме непрекъснато нови източници на полезна информация и новини свързани с хотелиерство и маркетинг, така че може да букмаркнете тази страница. В слуай, че се пропуснали някой от сайтовете, които вие обичате да четете може да ни пишете в коментарите и веднага ще го добавим 🙂

 

Полетата отбелязани със * са задължителни

Записване за бюлетин!

Къде може да ни откриете?

Заповядайте в нашия офис!

Как може да се свържете с нас?

Телефон: 0888 426 800

Имейл: office@h2cmarketing.com

Weather provided by MozCast

Още от блога

Виж всички статии

Как да накараме служителите ни да се чувстват супер на работното място

Когато работим в сферата на услугите и то в сфертата на хотелиерството…
Прочитане на статията

Как да повишим заетостта на хотела в слабите периоди

Всеки хотел има силни и слаби сезони. Ценовата ни политика се базира…
Прочитане на статията

11 бързи начина да повишим organic reach във Facebook

Откакто Facebook промениха алгоритъма, на newsfeed-а много от постовете ни остават скрити…
Прочитане на статията

TripBarometer 2015: 5 основни тренда при пътуващите през 2015 г.

TripAdvisor излиза с много полезна информация, която се отнася за настроенията и…
Прочитане на статията

10 начина да популяризираме #Hashtag игри със снимки в социалните мрежи.

Последната мода в социалните мрежи е използването на #Hashtag-ове. Те се използват…
Прочитане на статията

Как да извлечем повече от отдела ни за резервации

Колко от вас някога са се чудили дали могат да постигнат по-добра…
Прочитане на статията
Полетата отбелязани със * са задължителни